Cuketová nátierka s parmezánom
Cuketová nátierka s parmezánom je nátierka, ktorú môžete donekonečna pripravovať celé leto. Na voňavom a čerstvom pečive chutí absolútne perfektne. Jej prípravu zvládne asi každý bez komplikácií, aj keď varenie nepatrí medzi jeho koníčky.
Ingrediencie
3 ksmalá cuketa (alebo 1 veľká)
soľ
3 PLextra panenský olivový olej
2 kschilli papričky
2 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
2 PLstrúhaný parmezán
3 PLkyslá smotana
pečivo k servírovaniu
čierne olivy na ozdobenie
rukola na ozdobenie
Postup
Cuketu umyjeme, očistíme, rozkrojíme na štvrťky a vnútornú mäkkú časť so semienkami vykrojíme. Cuketu nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme približne 30 minút odpočívať, aby pustila vodu. Potom ju prepláchneme a vytlačíme vodu.
Na panvici na oleji opekám asi 1 minútu nakrájané chilli papričky s nasekaným cesnakom. Pridáme cuketu a za stáleho miešania restujeme 3 minúty.
Celú zmes preložíme do misy, primiešame parmezán, podľa chuti osolíme, okoreníme a zjemníme smotanou.
Nátierku vložíme do chladničky a po vychladnutí ňou natierame plátky pečiva. Ozdobíme ci olivami a rukolou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre