Cuketová nátierka s parmezánom

Cuketová nátierka s parmezánom

Cuketová nátierka s parmezánom je nátierka, ktorú môžete donekonečna pripravovať celé leto. Na voňavom a čerstvom pečive chutí absolútne perfektne. Jej prípravu zvládne asi každý bez komplikácií, aj keď varenie nepatrí medzi jeho koníčky.

Ingrediencie

  • 3 ksmalá cuketa (alebo 1 veľká)

  • soľ

  • 3 PLextra panenský olivový olej

  • 2 kschilli papričky

  • 2 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLstrúhaný parmezán

  • 3 PLkyslá smotana

  • pečivo k servírovaniu

  • čierne olivy na ozdobenie

  • rukola na ozdobenie

Postup

  1. Cuketu umyjeme, očistíme, rozkrojíme na štvrťky a vnútornú mäkkú časť so semienkami vykrojíme. Cuketu nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme približne 30 minút odpočívať, aby pustila vodu. Potom ju prepláchneme a vytlačíme vodu.

  2. Na panvici na oleji opekám asi 1 minútu nakrájané chilli papričky s nasekaným cesnakom. Pridáme cuketu a za stáleho miešania restujeme 3 minúty.

  3. Celú zmes preložíme do misy, primiešame parmezán, podľa chuti osolíme, okoreníme a zjemníme smotanou.

  4. Nátierku vložíme do chladničky a po vychladnutí ňou natierame plátky pečiva. Ozdobíme ci olivami a rukolou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.