Cuketová pizza
Pokiaľ ide o výber jedla, pizza je skoro vždy trefa do čierneho. Každý má rád obľúbený iný druh, ale ak chcete upiecť zdravšiu verziu, odporúčame vám cuketovú pizzu. Je úplne bez múky a teda aj bez lepku, ale nechýba jej syr mozzarella či paradajková omáčka a lístky bazalky. Určite vyskúšajte, zachutí celej rodine.
Ingrediencie
5 ksmenšia cuketa
soľ
1 ksvajce
2 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
oregano
1 hrnčeknastrúhaný parmezán
300 mlsekané paradajky v plechovke
cukor podľa chuti
čerstvá bazalka
1 kssyr mozzarella
olivový olej
Postup
Cuketu očistíme, nastrúhame na jemno, posypeme lyžičkou soli a necháme 20 minút odležať. Potom vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Nastrúhanú cuketu zmiešame s vajcom, prelisovaným cesnakom, korením, oreganom a syrom. Vytvoríme 2 väčšie placky, ktoré premiestnime na plechy vystlané papierom na pečenie a potrieme ich kvapkou oleja. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút do zlatista.
Cesnak s cibuľou očistíme a nakrájame na jemno, opečieme na oleji do zlatista. Osolíme, pridáme sekané paradajky a 15 minút varíme. Pridáme trochu cukru, nasekanú bazalku a odstavíme.
Upečené placky potrieme vlažnou paradajkovou omáčkou, uložíme plátky mozzarelly, pridáme lístky bazalky, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre