Cuketová pizza

Cuketová pizza

Pokiaľ ide o výber jedla, pizza je skoro vždy trefa do čierneho. Každý má rád obľúbený iný druh, ale ak chcete upiecť zdravšiu verziu, odporúčame vám cuketovú pizzu. Je úplne bez múky a teda aj bez lepku, ale nechýba jej syr mozzarella či paradajková omáčka a lístky bazalky. Určite vyskúšajte, zachutí celej rodine.

Ingrediencie

  • 5 ksmenšia cuketa

  • soľ

  • 1 ksvajce

  • 2 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • oregano

  • 1 hrnčeknastrúhaný parmezán

  • 300 mlsekané paradajky v plechovke

  • cukor podľa chuti

  • čerstvá bazalka

  • 1 kssyr mozzarella

  • olivový olej

Postup

  1. Cuketu očistíme, nastrúhame na jemno, posypeme lyžičkou soli a necháme 20 minút odležať. Potom vytlačíme prebytočnú tekutinu.

  2. Nastrúhanú cuketu zmiešame s vajcom, prelisovaným cesnakom, korením, oreganom a syrom. Vytvoríme 2 väčšie placky, ktoré premiestnime na plechy vystlané papierom na pečenie a potrieme ich kvapkou oleja. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút do zlatista.

  3. Cesnak s cibuľou očistíme a nakrájame na jemno, opečieme na oleji do zlatista. Osolíme, pridáme sekané paradajky a 15 minút varíme. Pridáme trochu cukru, nasekanú bazalku a odstavíme.

  4. Upečené placky potrieme vlažnou paradajkovou omáčkou, uložíme plátky mozzarelly, pridáme lístky bazalky, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Zdravé recepty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.