Cuketová polievka s hubovými oškvarkami

Cuketová polievka s hubovými oškvarkami

Takúto polievku ste asi ešte nemali kde ochutnať. Cuketová polievka s hubovými oškvarkami nielen zaujímavo znie, ale najmä chutí. Napriek tomu, ide o celkom tradičnú polievku z bežne dostupných surovín. Viete však, čo sú to hubové oškvarky? Ak nie a chcete zistiť, ako sa dajú pripraviť, tento recept by ste nemali prehliadnuť.

Na polievku

  • 1 PLmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLhladká múka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 4 kszemiaky

  • soľ

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • 200 g16 % kyslá smotana

  • čerstvý kôpor

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • ocot podľa chuti

Na hubové oškvarky

  • 300 gpevné čerstvé lesné huby

  • slnečnicový olej

  • 1 kscibuľa

  • soľ

  • drvená rasca

Postup

  1. V hrnci na masle zľahka osmažíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou a upražíme svetlú zásmažku. Prilejeme vývar a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Podľa chuti osolíme a necháme asi 10 minút prevariť.

  2. Potom pridáme na jemno nastrúhanú cuketu a ďalších 7 až 10 minút prevaríme. Nakoniec vmiešame smotanu izbovej teploty, prehrejeme a po odstavení vmiešame nasekaný kôpor. Polievku ochutíme korením a octom.

  3. Očistené huby nakrájame na približne 5 mm hrubé plátky. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Potom pridáme huby a pomaly dusíme na oškvarky. Nakoniec ich posypeme soľou a rascou.

  4. Hotovú polievku podávame posypanú hubovými oškvarkami a môžeme ich ozdobiť vetvičkou kôpru. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.