Cuketová polievka s hubovými oškvarkami
Takúto polievku ste asi ešte nemali kde ochutnať. Cuketová polievka s hubovými oškvarkami nielen zaujímavo znie, ale najmä chutí. Napriek tomu, ide o celkom tradičnú polievku z bežne dostupných surovín. Viete však, čo sú to hubové oškvarky? Ak nie a chcete zistiť, ako sa dajú pripraviť, tento recept by ste nemali prehliadnuť.
Na polievku
1 PLmaslo
1 kscibuľa
1 PLhladká múka
1000 mlzeleninový vývar
4 kszemiaky
soľ
1 ksstredne veľká cuketa
200 g16 % kyslá smotana
čerstvý kôpor
čerstvo mleté čierne korenie
ocot podľa chuti
Na hubové oškvarky
300 gpevné čerstvé lesné huby
slnečnicový olej
1 kscibuľa
soľ
drvená rasca
Postup
V hrnci na masle zľahka osmažíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou a upražíme svetlú zásmažku. Prilejeme vývar a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Podľa chuti osolíme a necháme asi 10 minút prevariť.
Potom pridáme na jemno nastrúhanú cuketu a ďalších 7 až 10 minút prevaríme. Nakoniec vmiešame smotanu izbovej teploty, prehrejeme a po odstavení vmiešame nasekaný kôpor. Polievku ochutíme korením a octom.
Očistené huby nakrájame na približne 5 mm hrubé plátky. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Potom pridáme huby a pomaly dusíme na oškvarky. Nakoniec ich posypeme soľou a rascou.
Hotovú polievku podávame posypanú hubovými oškvarkami a môžeme ich ozdobiť vetvičkou kôpru. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre