Cuketová sekaná s údeným mäsom

Cuketová sekaná s údeným mäsom

Cuketová sekaná s údeným mäsom vám počas pečenia svojou vôňou pripomenie babičkinu kuchyňu. Tradičné jedlo s bežne dostupných surovín si môžete pripraviť celkom rýchlo a podávať ho teplé alebo studené. Ako prílohu môžete zvoliť napríklad varené zemiaky alebo zemiakovú kašu. Každý si môže vybrať svoju obľúbenú alternatívu.

Ingrediencie

  • 1 kscuketa

  • 150 gúdené mäso

  • 200 gpšeničná polohrubá múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 4 ksvajcia

  • 1 kscibuľa

  • 150 gtvrdý syr na strúhanie

  • 4 strúčikycesnaku

  • 150 mlrastlinný olej

  • soľ a mleté čierne korenie

  • čerstvá majoránka

  • tuk na vymazanie formy

  • strúhanka na vysypanie formy

Postup

  1. Cuketu nastrúhame na hrubo do misy, údené mäso nakrájame na kocky a pridáme k cukete spolu s múkou, kypriacim práškom a vajcami. Cibuľu pokrájame na jemno, syr nastrúhame, pridáme prelisovaný cesnak a prilejeme olej.

  2. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a všetko dôkladne premiešame. Formu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Zmes na sekanú rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy. Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 180 °C až 200 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.