Cuketová sekaná s údeným mäsom
Cuketová sekaná s údeným mäsom vám počas pečenia svojou vôňou pripomenie babičkinu kuchyňu. Tradičné jedlo s bežne dostupných surovín si môžete pripraviť celkom rýchlo a podávať ho teplé alebo studené. Ako prílohu môžete zvoliť napríklad varené zemiaky alebo zemiakovú kašu. Každý si môže vybrať svoju obľúbenú alternatívu.
Ingrediencie
1 kscuketa
150 gúdené mäso
200 gpšeničná polohrubá múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
4 ksvajcia
1 kscibuľa
150 gtvrdý syr na strúhanie
4 strúčikycesnaku
150 mlrastlinný olej
soľ a mleté čierne korenie
čerstvá majoránka
tuk na vymazanie formy
strúhanka na vysypanie formy
Postup
Cuketu nastrúhame na hrubo do misy, údené mäso nakrájame na kocky a pridáme k cukete spolu s múkou, kypriacim práškom a vajcami. Cibuľu pokrájame na jemno, syr nastrúhame, pridáme prelisovaný cesnak a prilejeme olej.
Zmes osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a všetko dôkladne premiešame. Formu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Zmes na sekanú rovnomerne rozotrieme do pripravenej formy. Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 180 °C až 200 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre