Cuketové čatní
Cuketové čatní si môžete pripraviť kedykoľvek, ale recept určite oceníte najmä v čase, keď máte takú bohatú úrodu, že už neviete, čo by ste z nej vytvorili. Toto čatní však uchovávajte v chladničke, pretože nie je určené na dlhšie skladovanie.
Rozpis na 5 pohárov (objem 150 ml)
5 kscuketa
3 ksveľká cibuľa
5 PLsoľ
500 mljablčný ocot
600 gtrstinový cukor
1 PLhorčicové semienka
1 ČLkurkuma
2 PLzemiakový škrob
2 PLsezamové semienka
Postup
Zaváracie poháre vyvaríme v horúcej vode a necháme ich odkvapkať. Cukety umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu očistíme a dve nakrájame na jemno. Všetko dáme do misy a zasypeme soľou. Necháme do druhého dňa macerovať.
Na druhý deň zmes po častiach prepláchneme studenou vodou na hustom sitku. Necháme odkvapkať a dáme ho do kastróla. Zalejeme octom, pridáme cukor, semienka, kurkumu a varíme na miernom ohni 3 minúty.
Poslednú cibuľu nakrájame na polkolieska a pridáme do uvarenej zmesi. Škrob rozmiešame v malom množstve vody a vlejeme do zmesi. Nakoniec vmiešame sezamové semienka. Povaríme 2 minúty a horúcu zmes naplníme do pohárov. Uzavrieme viečka a poháre uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre