Cuketové čatní

Cuketové čatní

Cuketové čatní si môžete pripraviť kedykoľvek, ale recept určite oceníte najmä v čase, keď máte takú bohatú úrodu, že už neviete, čo by ste z nej vytvorili. Toto čatní však uchovávajte v chladničke, pretože nie je určené na dlhšie skladovanie.

Rozpis na 5 pohárov (objem 150 ml)

  • 5 kscuketa

  • 3 ksveľká cibuľa

  • 5 PLsoľ

  • 500 mljablčný ocot

  • 600 gtrstinový cukor

  • 1 PLhorčicové semienka

  • 1 ČLkurkuma

  • 2 PLzemiakový škrob

  • 2 PLsezamové semienka

Postup

  1. Zaváracie poháre vyvaríme v horúcej vode a necháme ich odkvapkať. Cukety umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu očistíme a dve nakrájame na jemno. Všetko dáme do misy a zasypeme soľou. Necháme do druhého dňa macerovať.

  2. Na druhý deň zmes po častiach prepláchneme studenou vodou na hustom sitku. Necháme odkvapkať a dáme ho do kastróla. Zalejeme octom, pridáme cukor, semienka, kurkumu a varíme na miernom ohni 3 minúty.

  3. Poslednú cibuľu nakrájame na polkolieska a pridáme do uvarenej zmesi. Škrob rozmiešame v malom množstve vody a vlejeme do zmesi. Nakoniec vmiešame sezamové semienka. Povaríme 2 minúty a horúcu zmes naplníme do pohárov. Uzavrieme viečka a poháre uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.