Cuketové lečo s volskými okami

Cuketové lečo s volskými okami

Cuketové lečo s volskými okami môžete pokojne zaradiť do kategórie de luxe raňajok. Chutné, šťavnaté, voňavé lečo si zaslúži poriadne volské oká a kúsky pikantnej klobásky. Ak chcete experimentovať, môžete meniť napríklad skladbu zeleniny alebo byliniek.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 3 ksmenšia farebná paprika

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 kschilli papričky

  • rastlinný olej na orestovanie

  • 4 kszrelšie paradajky

  • soľ

  • drvené čierne korenie

  • 500 gcuketa

  • 500 gpikantná papriková klobása

  • 4 ksvajcia

  • čerstvá bazalka podľa chuti

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájame na jemno.

  2. Vo väčšej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu s paprikami a spoločne krátko restujeme. Potom vmiešame cesnak a chilli papričku a necháme spolu rozvoňať. Do panvice pridáme nakrájané paradajky a prilejeme asi 150 ml vody. Osolíme, okoreníme a prikryté dusíme asi 15 minút.

  3. Potom pridáme menšie kúsky pokrájanej a očistenej cukety a na kolieska nakrájanú klobásu. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.

  4. Medzitým pripravíme volské oká. Rozpálenú panvicu vymažeme tukom a opatrne do nej vyklepneme vajce tak, aby sa žĺtok neroztrhol. Pozvoľna opekáme do tej doby, kým bielok nestuhne, ale žĺtok ostane mierne tekutý. Pripravíme všetky vajcia a mierne ich osolíme. Hotové lečo podľa chuti tiež osolíme a vmiešame do neho nakrájané lístky bazalky. Rozdelíme do tanierov, doplníme vajcami a posypeme štipkou drveného korenia a bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.