Cuketové lečo s volskými okami
Cuketové lečo s volskými okami môžete pokojne zaradiť do kategórie de luxe raňajok. Chutné, šťavnaté, voňavé lečo si zaslúži poriadne volské oká a kúsky pikantnej klobásky. Ak chcete experimentovať, môžete meniť napríklad skladbu zeleniny alebo byliniek.
Ingrediencie
1 kscibuľa
3 ksmenšia farebná paprika
3 strúčikycesnaku
1 kschilli papričky
rastlinný olej na orestovanie
4 kszrelšie paradajky
soľ
drvené čierne korenie
500 gcuketa
500 gpikantná papriková klobása
4 ksvajcia
čerstvá bazalka podľa chuti
Postup
Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájame na jemno.
Vo väčšej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu s paprikami a spoločne krátko restujeme. Potom vmiešame cesnak a chilli papričku a necháme spolu rozvoňať. Do panvice pridáme nakrájané paradajky a prilejeme asi 150 ml vody. Osolíme, okoreníme a prikryté dusíme asi 15 minút.
Potom pridáme menšie kúsky pokrájanej a očistenej cukety a na kolieska nakrájanú klobásu. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
Medzitým pripravíme volské oká. Rozpálenú panvicu vymažeme tukom a opatrne do nej vyklepneme vajce tak, aby sa žĺtok neroztrhol. Pozvoľna opekáme do tej doby, kým bielok nestuhne, ale žĺtok ostane mierne tekutý. Pripravíme všetky vajcia a mierne ich osolíme. Hotové lečo podľa chuti tiež osolíme a vmiešame do neho nakrájané lístky bazalky. Rozdelíme do tanierov, doplníme vajcami a posypeme štipkou drveného korenia a bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre