Cuketovo-bazalková polievka s cesnakovými krutónmi

Cuketovo-bazalková polievka s cesnakovými krutónmi

Cuketovo-bazalková polievka je jedna z tých letných polievok, pri ktorých nemusíte hodinu stráviť varením a miešaním. Rozmixujete, dáte do chladničky a potom si už len užívate chladivé osvieženie plné intenzívnych chutí.

Na polievku

  • 200 gcuketa

  • 100 gpór

  • olivový olej

  • 4 PLkonopné semienka

  • 4 vetvičkyčerstvá bazalka

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na krutóny

  • 1 ksbageta

  • 3 strúčikycesnaku

  • olivový olej

Postup

  1. Časť umytej cukety nakrájame škrabkou na plátky, ktoré nakrájame na rezančeky. Zvyšnú časť cukety spolu s pórom nakrájame na kocky. Na oleji orestujeme cuketu, pór a nakoniec aj rezančeky cukety.

  2. Trochu póru si necháme na ozdobu a zvyšok rozmixujeme spoločne s cuketou, semienkami a 200 ml vody. Nakoniec pridáme bazalku a soľ s korením. Rozmixujeme a hotovú polievku necháme vychladiť.

  3. Bagetu nakrájame na plátky. Cesnak prelisujeme a potrieme ním plátky bagety, ktoré potom opekáme na oleji približne 3 minúty z každej strany.

  4. Pred podávaním polievku ozdobíme pórom, cuketovými rezančekmi a krutónmi. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.