Cuketovo-bazalková polievka s cesnakovými krutónmi
Cuketovo-bazalková polievka je jedna z tých letných polievok, pri ktorých nemusíte hodinu stráviť varením a miešaním. Rozmixujete, dáte do chladničky a potom si už len užívate chladivé osvieženie plné intenzívnych chutí.
Na polievku
200 gcuketa
100 gpór
olivový olej
4 PLkonopné semienka
4 vetvičkyčerstvá bazalka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na krutóny
1 ksbageta
3 strúčikycesnaku
olivový olej
Postup
Časť umytej cukety nakrájame škrabkou na plátky, ktoré nakrájame na rezančeky. Zvyšnú časť cukety spolu s pórom nakrájame na kocky. Na oleji orestujeme cuketu, pór a nakoniec aj rezančeky cukety.
Trochu póru si necháme na ozdobu a zvyšok rozmixujeme spoločne s cuketou, semienkami a 200 ml vody. Nakoniec pridáme bazalku a soľ s korením. Rozmixujeme a hotovú polievku necháme vychladiť.
Bagetu nakrájame na plátky. Cesnak prelisujeme a potrieme ním plátky bagety, ktoré potom opekáme na oleji približne 3 minúty z každej strany.
Pred podávaním polievku ozdobíme pórom, cuketovými rezančekmi a krutónmi. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre