Cuketový džem so zázvorom

Cuketový džem so zázvorom

Cuketový džem so zázvorom krásne oživí vašu poličku so zaváraninami. Dodá jej nielen nezvyčajnú farbu, ale aj nečakanú chuť. Možno by ste očakávali slanú verziu džemu, do tohto však budete potrebovať želírovací cukor. Skúste si pripraviť neznámu pochúťku a vyskúšajte ako chutí na pečive.

Rozpis na 3 poháre (objem 375 ml)

  • 1000 gmenšia cuketa

  • 500 gželírovací cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

  • 5 cmčerstvý zázvor (olúpaný a nastrúhaný)

  • kyselina citrónová (podľa potreby)

Postup

  1. Cukety dôkladne umyjeme a nastrúhame na hrubo. Premiestnime do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor a premiešame.

  2. K zmesi pridáme citrónovú šťavu a zázvor, všetko za stáleho miešania privedieme k varu a varíme minimálne 5 minút. Potom asi 2 lyžičky horúceho džemu kvapneme na tanierik. Pokiaľ je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do zmesi 2 lyžičky kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku opakujeme.

  3. Prípadnú penu odstránime a džem ihneď plníme do čistých pohárov. Uzavrieme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.