Cuketový džem so zázvorom
Cuketový džem so zázvorom krásne oživí vašu poličku so zaváraninami. Dodá jej nielen nezvyčajnú farbu, ale aj nečakanú chuť. Možno by ste očakávali slanú verziu džemu, do tohto však budete potrebovať želírovací cukor. Skúste si pripraviť neznámu pochúťku a vyskúšajte ako chutí na pečive.
Rozpis na 3 poháre (objem 375 ml)
1000 gmenšia cuketa
500 gželírovací cukor
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
5 cmčerstvý zázvor (olúpaný a nastrúhaný)
kyselina citrónová (podľa potreby)
Postup
Cukety dôkladne umyjeme a nastrúhame na hrubo. Premiestnime do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor a premiešame.
K zmesi pridáme citrónovú šťavu a zázvor, všetko za stáleho miešania privedieme k varu a varíme minimálne 5 minút. Potom asi 2 lyžičky horúceho džemu kvapneme na tanierik. Pokiaľ je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do zmesi 2 lyžičky kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku opakujeme.
Prípadnú penu odstránime a džem ihneď plníme do čistých pohárov. Uzavrieme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre