Cuketový tatarák
Recept na cuketový tatarák sa vám zíde, ak budete mať bohatú úrodu cukety. Chutí vynikajúco vďaka údenej paprike, sójovej omáčke, cibuli a cesnaku a tieto suroviny mu dodajú aj výraznú arómu. Tatarák si obľúbi aj ten, kto samotnú cuketu nevyhľadáva v iných jedlách. Okrem hrianok môžete použiť aj ako ozdobu na praženicu či omeletu.
Ingrediencie
2 ksväčšia cuketa
2 kscibuľa
olivový olej
2 ČLúdená mletá paprika
4 PLsójová omáčka
6 PLkečup
6 strúčikovcesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Cukety umyjeme, prekrojíme, odstránime semienka a nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do misky vystlanej čistou utierkou a necháme asi 15 minút „vypotiť“. Potom pomocou utierky vytlačíme všetku šťavu.
Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji ju krátko orestujeme. Pridáme vytlačenú cuketu a za občasného miešania spolu restujeme asi 10 minút. Primiešame údenú papriku, sójovú omáčku, kečup a krátko za stáleho miešania povaríme. Na záver vmiešame prelisovaný cesnak a znovu krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením.
Horúcu zmes preložíme do čistých, teplých pohárov s objemom 500 ml, zavrieme ich viečkami a sterilizujeme pri 90 °C v horúcej vode asi 10 minút. Potom poháre vyberieme a položené na viečko necháme celkom vychladnúť.
Tatarák podávame napríklad na hriankach, posypaný petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre