Cuketový tatarák

Cuketový tatarák

Recept na cuketový tatarák sa vám zíde, ak budete mať bohatú úrodu cukety. Chutí vynikajúco vďaka údenej paprike, sójovej omáčke, cibuli a cesnaku a tieto suroviny mu dodajú aj výraznú arómu. Tatarák si obľúbi aj ten, kto samotnú cuketu nevyhľadáva v iných jedlách. Okrem hrianok môžete použiť aj ako ozdobu na praženicu či omeletu.

Ingrediencie

  • 2 ksväčšia cuketa

  • 2 kscibuľa

  • olivový olej

  • 2 ČLúdená mletá paprika

  • 4 PLsójová omáčka

  • 6 PLkečup

  • 6 strúčikovcesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Cukety umyjeme, prekrojíme, odstránime semienka a nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Nastrúhanú cuketu vložíme do misky vystlanej čistou utierkou a necháme asi 15 minút „vypotiť“. Potom pomocou utierky vytlačíme všetku šťavu.

  2. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji ju krátko orestujeme. Pridáme vytlačenú cuketu a za občasného miešania spolu restujeme asi 10 minút. Primiešame údenú papriku, sójovú omáčku, kečup a krátko za stáleho miešania povaríme. Na záver vmiešame prelisovaný cesnak a znovu krátko povaríme. Dochutíme soľou a korením.

  3. Horúcu zmes preložíme do čistých, teplých pohárov s objemom 500 ml, zavrieme ich viečkami a sterilizujeme pri 90 °C v horúcej vode asi 10 minút. Potom poháre vyberieme a položené na viečko necháme celkom vychladnúť.

  4. Tatarák podávame napríklad na hriankach, posypaný petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Nátierky a dressingy
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.