Môže takto vyzerať torta snov? Detská torta Lienka je určite jasným favoritom, pokiaľ ide o výber najmenších maškrtníkov. Pripravte im sladké potešenie, ktoré vyzerá ako malý a milý chrobáčik. Už pri pohľade na ňu budú rozžiarené všetky očká. Po ochutnávaní sa červenou rozžiaria pravdepodobne aj ich ústočká, pretože farebný krém budú mať snáď aj na brade. Ale za ten zážitok, to určite stojí vám aj im.
500 ml40 % smotana na šľahanie
250 gkvalitná biela čokoláda
250 gmascarpone
červené potravinárske farbivo
maslo na vymazanie formy
múka na vysypanie formy
200 ghladká múka
50 gkakao
1 ČLjedlá sóda
80 gzmäknuté maslo
30 mlrastlinný olej
230 gkrupicový cukor
2 ksvajcia
1 ČLvanilkový extrakt
240 gcmar
čierny a biely fondán
gkakaové sušienky
Deň vopred si pripravíme krém. Smotanu zahrejeme k bodu varu, stiahneme z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu. Necháme odstáť a rozmixujeme, prikryjeme fóliou a pritlačíme na povrch. Cez noc necháme v chladničke.
Formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Múku s kakaom preosejeme a zmiešame so sódou. V inej miske vyšľaháme maslo, olej a cukor do peny. Potom zašľahávame postupne vajcia s extraktom a striedavo múčnu zmes s cmarom. Hotové cesto vlejeme do pripravenej formy.
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Či je cesto prepečené vyskúšame špajdľou. Korpus necháme vychladnúť a potom ho vodorovne prekrojíme.
Dokončíme si krém. Smotanu zmiešame s mascarpone, farbivom a vyšľaháme pri nízkych otáčkach dotuha. Spodný korpus potrieme krémom, pridáme horný korpus a zvyšným krémom tortu potrieme zo všetkých strán.
Z fondánu vytvoríme tvár lienky a kakaovými sušienkami vytvoríme bodky. Okraje torty ozdobíme drvenými sušienkami a tortu vložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.