Diviak so šípkovou omáčkou
Ak chcete svojim najbližším pripraviť skutočne kráľovské pohostenie, pozvite ich na diviačie plece so šípkovou omáčkou. Toto jedlo sa hodí na oslavu výnimočnej príležitosti alebo keď si chcete užiť skutočne špeciálny čas s tými, ktorých máte veľmi radi. Špecialitou je najmä chuť omáčky. Takú lahôdku ste už dávno nejedli.
Ingrediencie
600 gdiviačie plece
soľ
mleté čierne korenie
2 PLrastlinný olej
100 gslanina
2 ksmrkva
1 kspetržlen
1/4 kszeler
2 kscibuľa
bobkový list
nové korenie
bobule borievky
tymián
250 mlčervené víno
200 mlšípkový džem
50 gmaslo
500 mlvývar
Postup
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na nahriatom oleji zo všetkých strán. Potom odložíme na bok. Do pekáča dáme nakrájanú slaninu, koreňovú zeleninu nakrájanú na kúsky a cibuľu. Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky a tymián, všetko orestujeme do zlatista. Vrátime späť mäso a podlejeme ho vínom. Krátko povaríme.
Džem rozmiešame s trochou vody a primiešame ho k mäsu. Povaríme, stiahneme z platne. Necháme odležať do druhého dňa.
Na druhý deň pridáme do pekáča maslo, podlejeme vývarom a pečieme pri 170 °C do mäkka. Mäso odložíme na bok, vyberieme zeleninu, korenie a rozmixujeme. Podľa potreby prepasírujeme a dosolíme. Potom omáčku prípadne zredukujeme alebo naopak, pridáme vývar. K servírovaniu sa hodia napríklad zemiakové knedle. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre