Diviak so šípkovou omáčkou

Diviak so šípkovou omáčkou

Ak chcete svojim najbližším pripraviť skutočne kráľovské pohostenie, pozvite ich na diviačie plece so šípkovou omáčkou. Toto jedlo sa hodí na oslavu výnimočnej príležitosti alebo keď si chcete užiť skutočne špeciálny čas s tými, ktorých máte veľmi radi. Špecialitou je najmä chuť omáčky. Takú lahôdku ste už dávno nejedli.

Ingrediencie

  • 600 gdiviačie plece

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 100 gslanina

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1/4 kszeler

  • 2 kscibuľa

  • bobkový list

  • nové korenie

  • bobule borievky

  • tymián

  • 250 mlčervené víno

  • 200 mlšípkový džem

  • 50 gmaslo

  • 500 mlvývar

Postup

  1. Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme na nahriatom oleji zo všetkých strán. Potom odložíme na bok. Do pekáča dáme nakrájanú slaninu, koreňovú zeleninu nakrájanú na kúsky a cibuľu. Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky a tymián, všetko orestujeme do zlatista. Vrátime späť mäso a podlejeme ho vínom. Krátko povaríme.

  2. Džem rozmiešame s trochou vody a primiešame ho k mäsu. Povaríme, stiahneme z platne. Necháme odležať do druhého dňa.

  3. Na druhý deň pridáme do pekáča maslo, podlejeme vývarom a pečieme pri 170 °C do mäkka. Mäso odložíme na bok, vyberieme zeleninu, korenie a rozmixujeme. Podľa potreby prepasírujeme a dosolíme. Potom omáčku prípadne zredukujeme alebo naopak, pridáme vývar. K servírovaniu sa hodia napríklad zemiakové knedle. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.