Domáca gaštanová nutella
Gaštanová nutella vám veru nedá spávať. Raz ju ochutnáte a už padnete do jej sladkej a luxusnej pasce. Takúto nátierku si pripravíte iba doma, a preto bežte kúpiť gaštany a pustite sa do pečenia. Z uvedeného množstva pripravíte 4 poháriky, ktoré miniete rýchlosťou blesku. Ale dovtedy ich skladujte v chladničke.
Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)
1000 gjedlé gaštany
400 mlmlieko
250 gtrstinový cukor
1 ksvanilkový struk
150 gkvalitná horká čokoláda
Postup
Gaštany narežeme nožom a dáme ich do pekáča. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kúsky.
Do hrnca vlejeme mlieko, ktoré privedieme k varu. Pridáme gaštany a varíme ich do mäkka. Potom ich rozmixujeme do hladka.
K zmesi vlejeme 100 ml vody a privedieme ju k varu. Prisypeme cukor a vanilkovú dreň, varíme na miernom ohni, pokým sa cukor nerozpustí.
Hrniec dostavíme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešame, pokým sa nerozpustí. Nakoniec ju premiešame s gaštanovým pyré a naplníme do pohárov. Uzavrieme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre