Domáca gaštanová nutella

Domáca gaštanová nutella

Gaštanová nutella vám veru nedá spávať. Raz ju ochutnáte a už padnete do jej sladkej a luxusnej pasce. Takúto nátierku si pripravíte iba doma, a preto bežte kúpiť gaštany a pustite sa do pečenia. Z uvedeného množstva pripravíte 4 poháriky, ktoré miniete rýchlosťou blesku. Ale dovtedy ich skladujte v chladničke.

Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)

  • 1000 gjedlé gaštany

  • 400 mlmlieko

  • 250 gtrstinový cukor

  • 1 ksvanilkový struk

  • 150 gkvalitná horká čokoláda

Postup

  1. Gaštany narežeme nožom a dáme ich do pekáča. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kúsky.

  2. Do hrnca vlejeme mlieko, ktoré privedieme k varu. Pridáme gaštany a varíme ich do mäkka. Potom ich rozmixujeme do hladka.

  3. K zmesi vlejeme 100 ml vody a privedieme ju k varu. Prisypeme cukor a vanilkovú dreň, varíme na miernom ohni, pokým sa cukor nerozpustí.

  4. Hrniec dostavíme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešame, pokým sa nerozpustí. Nakoniec ju premiešame s gaštanovým pyré a naplníme do pohárov. Uzavrieme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.