Domáca granola s vlašskými orechmi
Jedlo nás robí šťastnejšími a ešte viac, keď si pripravíme to obľúbené. Vyskúšajte ako chutí domáca granola s vlašskými orechmi bež štipky rafinovaného cukru a vychutnajte si ju na miske bieleho jogurtu. Nezabudnite na porciu čerstvého ovocia a zdravé raňajky alebo desiata sú na svete.
Na granolu
120 govsené vločky
100 gvlašské orechy
1 štipkasoľ
1/2 ČLmletá škorica
2 PLmed
1 PLkokosový olej
Na dokončenie
400 gbiely jogurt
500 govocie (napríklad maliny a čučoriedky)
2 PLmed
mletá škorica podľa chuti
čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
V mise zmiešame ovsené vločky, nasekané orechy, štipku soli a škorice.
Zmes zmiešame s medom a kokosovým olejom, rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 20 minút do zlatista.
Upečenú granolu necháme vychladnúť. Podávame s jogurtom, nakrájaným ovocím a pokvapkáme medom. Podľa chuti posypeme škoricou a dozdobíme lístkami mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre