Domáca granola s vlašskými orechmi

Domáca granola s vlašskými orechmi

Jedlo nás robí šťastnejšími a ešte viac, keď si pripravíme to obľúbené. Vyskúšajte ako chutí domáca granola s vlašskými orechmi bež štipky rafinovaného cukru a vychutnajte si ju na miske bieleho jogurtu. Nezabudnite na porciu čerstvého ovocia a zdravé raňajky alebo desiata sú na svete.

Na granolu

  • 120 govsené vločky

  • 100 gvlašské orechy

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 ČLmletá škorica

  • 2 PLmed

  • 1 PLkokosový olej

Na dokončenie

  • 400 gbiely jogurt

  • 500 govocie (napríklad maliny a čučoriedky)

  • 2 PLmed

  • mletá škorica podľa chuti

  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

  1. V mise zmiešame ovsené vločky, nasekané orechy, štipku soli a škorice.

  2. Zmes zmiešame s medom a kokosovým olejom, rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 20 minút do zlatista.

  3. Upečenú granolu necháme vychladnúť. Podávame s jogurtom, nakrájaným ovocím a pokvapkáme medom. Podľa chuti posypeme škoricou a dozdobíme lístkami mäty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.