Domáca vajíčková majonéza

Domáca vajíčková majonéza

Domáca majonéza má mnoho spôsobov použitia. Môžete ju pridať do dresingu, šalátu alebo servírovať k hranolkám alebo hocijakému jedlu, ktoré máte radi a hodí sa vám tam majonéza. Je to jednoduché a rýchle a takto ju môžete mať doma kedykoľvek po ruke.

Rozpis na 1 pohár (cca 400 ml)

  • 4 ksvajce

  • 350 mlrastlinný olej

  • 2 PLplnotučná horčica

  • 1 PLvínny ocot

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 kscitrón

Postup

  1. Z čerstvých vajec oddelíme zvlášť žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme do peny a potom za stáleho šľahania po trochách prilievame olej.

  2. Vzniknutý základ majonézy dochutíme trochou horčice a octu. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a znovu prešľaháme.

  3. Nakoniec zašľaháme čerstvo vyšťavenú citrónovú šťavu. Hotovú majonézu môžeme rozdeliť do menších pohárikov a dochutiť rôznym korením podľa výberu (napríklad kurkumou alebo hrubozrnnou horčicou). Môžeme ju použiť ako dresing do šalátov alebo ako prílohu k najrôznejším jedlám. Uchovávame v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Šaláty
Prílohy
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.