Domáce burgerové žemle
Ľahké a mäkké domáce burgerové žemle spravia z grilovania úplne iný zážitok. S kupovanými sa nedajú ani porovnať. Mali by byť nadýchané, ale zároveň by mali udržať náplň. Pripravte si ich viac, určite sa rýchlo minú.
Ingrediencie
500 ghladká múka
20 gčerstvé droždie
30 gkrupicový cukor
150 mlmlieko
125 gmaslo
soľ
rastlinný olej na vymazanie
1 ksvajce na potretie
sezamové semienka na posypanie
Postup
Do misy nasypeme polovicu múky, rozdrobené droždie, prisypeme cukor a zalejeme polovicou vlažného mlieka. Dobre premiešame a na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Zvyšnú múku vsypeme do druhej misy, prilejeme nakysnutý kvások, pridáme zmäknuté maslo a soľ. Zalejeme zvyšným mliekom a vypracujeme hladké a nelepivé cesto. Môžeme ho vymiešať aj v kuchynskom robote. Cesto zakryjeme utierkou a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
Z nakysnutého cesta potom vytvarujeme 8 rovnako veľkých bochníkov. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme ich do nerezových okrúhlych formičiek na tvarovanie, vymazaných olejom, aby sa pri pečení zachoval ich tvar.
Nakysnuté bochníky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 165 °C asi 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre