Domáce čokoládové bonbóny
Vlastnoručne vyrobené darčeky patria medzi tie najobľúbenejšie a najcennejšie. Ešte vyššia kategória je, ak ich pripravíte ako sladkú a jedlú pochúťku. Domáce čokoládové bonbóny potešia každého obdarovaného, ale špeciálne aj mamičky na ich sviatok. Bonbóny dobre vychlaďte a snažte sa ich podarovať stuhnuté, aby nestratili svoj tvar.
Ingrediencie
250 ml33 % smotana na šľahanie
30 gmed
25 gmaslo
300 g65 % horká čokoláda
4 PLlúpané mandle
4 PLmrazom sušené maliny
2 PLholandské kakao
Postup
Smotanu, maslo, med zahrejeme, ale nevaríme. Do zahriatej zmesi pridáme nalámanú čokoládu, odstavíme a rozmiešame dohladka.
Čokoládovú zmes necháme za občasného miešania vychladnúť.
Mandle nasekáme na drobné kúsky. Maliny rozdrvíme na prášok. Mandle, maliny a kakao nasypeme do misiek.
Z čokolády za pomoci lyžice vykrojíme malé pralinky, dotvarujeme ich rukami a asi tretinu obalíme v mandliach. Druhú tretinu v malinách a poslednú časť v kakau. Uložíme do chladničky stuhnúť a potom dáme do papierovej krabičky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre