Domáce čokoládové bonbóny

Domáce čokoládové bonbóny

Vlastnoručne vyrobené darčeky patria medzi tie najobľúbenejšie a najcennejšie. Ešte vyššia kategória je, ak ich pripravíte ako sladkú a jedlú pochúťku. Domáce čokoládové bonbóny potešia každého obdarovaného, ale špeciálne aj mamičky na ich sviatok. Bonbóny dobre vychlaďte a snažte sa ich podarovať stuhnuté, aby nestratili svoj tvar.

Ingrediencie

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 30 gmed

  • 25 gmaslo

  • 300 g65 % horká čokoláda

  • 4 PLlúpané mandle

  • 4 PLmrazom sušené maliny

  • 2 PLholandské kakao

Postup

  1. Smotanu, maslo, med zahrejeme, ale nevaríme. Do zahriatej zmesi pridáme nalámanú čokoládu, odstavíme a rozmiešame dohladka.

  2. Čokoládovú zmes necháme za občasného miešania vychladnúť.

  3. Mandle nasekáme na drobné kúsky. Maliny rozdrvíme na prášok. Mandle, maliny a kakao nasypeme do misiek.

  4. Z čokolády za pomoci lyžice vykrojíme malé pralinky, dotvarujeme ich rukami a asi tretinu obalíme v mandliach. Druhú tretinu v malinách a poslednú časť v kakau. Uložíme do chladničky stuhnúť a potom dáme do papierovej krabičky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.