Domáce cuketové gnocchi s hubami a parmezánom

Domáce cuketové gnocchi s hubami a parmezánom

Domáce cuketové gnocchi s hubami a parmezánom vás presvedčia, že fantázia nemá hranice ani pri tvorbe jedla. Naoko jednoduché ingrediencie je možné spojiť do celku, ktorý pôsobí a predovšetkým chutí luxusne. Presvedčte sa, že domáca strava môže vyzerať naozaj lákavo.

Ingrediencie

  • 50 gsušené huby

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 2 PLmaslo

  • 300 mlvoda

  • 1 ČLsoľ

  • 3 vetvičkyčerstvá majoránka

  • 180 gpolohrubá múka + na podsypanie

  • 300 gvarené zemiaky

  • 200 gcuketa

  • 1 ksžĺtok

  • 80 gparmezán nastrúhaný na hoblinky

  • čerstvá petržlenová vňať na dokončenie

Postup

  1. Huby namočíme na štvrť hodiny do studenej vody. Na polkolieska nakrájanú cibuľu krátko orestujeme na masle a prilejeme vodu, pridáme soľ, huby a majoránku a 10 minút povaríme. Vezmeme si väčšiu misu, do ktorej vsypeme múku, do nej pridáme uvarené a nastrúhané zemiaky, nastrúhanú a vytlačenú cuketu, žĺtok, soľ a spracujeme na hladké a nelepivé cesto.

  2. Na pomúčenej doske vytvoríme z cesta valčeky a z nich postupne odkrajujeme kúsky, ktoré vidličkou tvarujeme na malé gnocchi. Varíme ich vo vriacej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Potom ich precedíme a pridáme k hubám. Podávame ako prílohu k mäsu alebo len tak s parmezánom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.