Domáce cuketové gnocchi s hubami a parmezánom
Domáce cuketové gnocchi s hubami a parmezánom vás presvedčia, že fantázia nemá hranice ani pri tvorbe jedla. Naoko jednoduché ingrediencie je možné spojiť do celku, ktorý pôsobí a predovšetkým chutí luxusne. Presvedčte sa, že domáca strava môže vyzerať naozaj lákavo.
Ingrediencie
50 gsušené huby
1 ksväčšia cibuľa
2 PLmaslo
300 mlvoda
1 ČLsoľ
3 vetvičkyčerstvá majoránka
180 gpolohrubá múka + na podsypanie
300 gvarené zemiaky
200 gcuketa
1 ksžĺtok
80 gparmezán nastrúhaný na hoblinky
čerstvá petržlenová vňať na dokončenie
Postup
Huby namočíme na štvrť hodiny do studenej vody. Na polkolieska nakrájanú cibuľu krátko orestujeme na masle a prilejeme vodu, pridáme soľ, huby a majoránku a 10 minút povaríme. Vezmeme si väčšiu misu, do ktorej vsypeme múku, do nej pridáme uvarené a nastrúhané zemiaky, nastrúhanú a vytlačenú cuketu, žĺtok, soľ a spracujeme na hladké a nelepivé cesto.
Na pomúčenej doske vytvoríme z cesta valčeky a z nich postupne odkrajujeme kúsky, ktoré vidličkou tvarujeme na malé gnocchi. Varíme ich vo vriacej vode, pokým nevyplávajú na povrch. Potom ich precedíme a pridáme k hubám. Podávame ako prílohu k mäsu alebo len tak s parmezánom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre