Domáce karamelky
Chuť vlastnoručne vyrobených cukríkov vás vráti do detstva. Domáce karamelky si zamilujete si po prvom kúsku, ktorý sa vám pozvoľne bude rozplývať na jazyku.
Ingrediencie
450 gkrupicový cukor
1 ČLsoľ
250 mlšľahačková smotana
50 gmaslo
200 gmarshmallows cukríky
250 gbiela čokoláda
250 gmliečna čokoláda
horká čokoláda na ozdobenie
Postup
Do kastrólika s hrubším dnom nasypeme krupicový cukor a soľ a pozvoľna necháme skaramelizovať. Následne vlejeme horúcu smotanu a pridáme maslo.
Krátko povaríme a odstavíme z plameňa. Pridáme cukríky marshmallows a miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme bielu i mliečnu čokoládu nakrájanú na kúsky a premiešame.
Hladkú karamelovú zmes nalejeme do pekáča s veľkosťou približne 20 x 25 cm, ktorý sme vopred vystlali papierom na pečenie. Minimálne 4 hodiny necháme v chladničke tuhnúť.
Karamelový plát vyklopíme z pekáča, stiahneme papier a vykrajovačkou tvoríme kolieska alebo nakrájame na malé kocky. Vrch ozdobíme nasekanou čokoládou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre