Domáce karamelky

Domáce karamelky

Chuť vlastnoručne vyrobených cukríkov vás vráti do detstva. Domáce karamelky si zamilujete si po prvom kúsku, ktorý sa vám pozvoľne bude rozplývať na jazyku.

Ingrediencie

  • 450 gkrupicový cukor

  • 1 ČLsoľ

  • 250 mlšľahačková smotana

  • 50 gmaslo

  • 200 gmarshmallows cukríky

  • 250 gbiela čokoláda

  • 250 gmliečna čokoláda

  • horká čokoláda na ozdobenie

Postup

  1. Do kastrólika s hrubším dnom nasypeme krupicový cukor a soľ a pozvoľna necháme skaramelizovať. Následne vlejeme horúcu smotanu a pridáme maslo.

  2. Krátko povaríme a odstavíme z plameňa. Pridáme cukríky marshmallows a miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme bielu i mliečnu čokoládu nakrájanú na kúsky a premiešame.

  3. Hladkú karamelovú zmes nalejeme do pekáča s veľkosťou približne 20 x 25 cm, ktorý sme vopred vystlali papierom na pečenie. Minimálne 4 hodiny necháme v chladničke tuhnúť.

  4. Karamelový plát vyklopíme z pekáča, stiahneme papier a vykrajovačkou tvoríme kolieska alebo nakrájame na malé kocky. Vrch ozdobíme nasekanou čokoládou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Chuťovky
Dezerty
Slovensko

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.