Domáce nakladané huby

Domáce nakladané huby

Máte radi huby a radi objavujete nové recepty s ich príchuťou? Tentokrát sme si pripravili recept na domáce nakladané huby, ktoré využijete najmä ako prílohu k jedlu. To, aký konkrétny druh húb alebo akú zmes druhov zvolíte, necháme na vás, ale určite sa držte surovín uvedených pri náleve. Vďaka tomu sa vám podarí vyrobiť veľmi chutné, nakladané huby, ktoré pokojne môžete aj podarovať niekomu blízkemu.

Rozpis na 4 poháre (objem 200 ml)

  • 200 mlocot

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 2 ČLsoľ

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 4 guľôčkycelé čierne korenie

  • 3 ksbobkový list

  • 1 PLhorčicové semienka

  • 1000 gčerstvé lesné huby

  • 2 kscibuľa

  • 100 gčervená kápia

Postup

  1. Zaváracie poháre a viečka vyvaríme v horúcej vode a necháme ich odkvapkať. Zvaríme 300 ml vody s octom, cukrom, soľou a korením. Povaríme 5 minút a nálev necháme vychladnúť.

  2. Očistené a na kúsky nakrájané huby povaríme 5 minút v osolenej vode. Precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na hrubo. Papriku nakrájame na tenké pásiky.

  3. Do pohárov striedavo plníme huby, cibuľu a papriku. Naplnené poháre zalejeme nálevom a dobre uzavrieme viečkami. Sterilizujeme na 100 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.