Domáce nakladané huby
Máte radi huby a radi objavujete nové recepty s ich príchuťou? Tentokrát sme si pripravili recept na domáce nakladané huby, ktoré využijete najmä ako prílohu k jedlu. To, aký konkrétny druh húb alebo akú zmes druhov zvolíte, necháme na vás, ale určite sa držte surovín uvedených pri náleve. Vďaka tomu sa vám podarí vyrobiť veľmi chutné, nakladané huby, ktoré pokojne môžete aj podarovať niekomu blízkemu.
Rozpis na 4 poháre (objem 200 ml)
200 mlocot
1 PLkrupicový cukor
2 ČLsoľ
4 guľôčkynové korenie
4 guľôčkycelé čierne korenie
3 ksbobkový list
1 PLhorčicové semienka
1000 gčerstvé lesné huby
2 kscibuľa
100 gčervená kápia
Postup
Zaváracie poháre a viečka vyvaríme v horúcej vode a necháme ich odkvapkať. Zvaríme 300 ml vody s octom, cukrom, soľou a korením. Povaríme 5 minút a nálev necháme vychladnúť.
Očistené a na kúsky nakrájané huby povaríme 5 minút v osolenej vode. Precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na hrubo. Papriku nakrájame na tenké pásiky.
Do pohárov striedavo plníme huby, cibuľu a papriku. Naplnené poháre zalejeme nálevom a dobre uzavrieme viečkami. Sterilizujeme na 100 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre