Domáce pečivo s pestom z medvedieho cesnaku

Domáce pečivo s pestom z medvedieho cesnaku

Voňavé a zaujímavé domáce pečivo s pestom z medvedieho cesnaku chutí skvele nielen čerstvé, ale tiež si ho môžete pripraviť aj do zásoby. A potom si ho môžete napríklad vziať na nejaký výlet alebo na stanovačku.

Na pesto

  • 80 gmedvedí cesnak

  • 100 gparmezán

  • 60 mlolivový olej

  • 50 gmandľové plátky

  • soľ

Na pečivo

  • 180 mlplnotučné mlieko

  • 6 gsušené droždie

  • 1 ČLcukor

  • 350 ghladká múka

  • 2 ksvajcia (z toho 1 na potretie)

  • 10 gsoľ

  • 30 gmaslo

Postup

  1. Medvedí cesnak umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame ho na menšie kúsky. Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. Všetko vložíme do menšieho mixéra, prilejeme olivový olej, prisypeme mandle a osolíme. Rozmixujeme do hladka, ale pesto by malo byť hustejšie.

  3. Vlažné mlieko rozmiešame s cukrom a droždím. Pridáme trochu múky a pripravíme kvások. Potom pridáme vajce, preosiatu múku so soľou, rozpustené maslo a vypracujeme cesto. To necháme kysnúť 80 minút.

  4. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou približne 0,5 cm. Po celej ploche rovnomerne potrieme pestom, zrolujeme a utiahneme.

  5. Nožom nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a preložíme ich do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami.

  6. Všetky potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a podávame so zvyšným pestom alebo maslom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.