Domáce pečivo s pestom z medvedieho cesnaku
Voňavé a zaujímavé domáce pečivo s pestom z medvedieho cesnaku chutí skvele nielen čerstvé, ale tiež si ho môžete pripraviť aj do zásoby. A potom si ho môžete napríklad vziať na nejaký výlet alebo na stanovačku.
Na pesto
80 gmedvedí cesnak
100 gparmezán
60 mlolivový olej
50 gmandľové plátky
soľ
Na pečivo
180 mlplnotučné mlieko
6 gsušené droždie
1 ČLcukor
350 ghladká múka
2 ksvajcia (z toho 1 na potretie)
10 gsoľ
30 gmaslo
Postup
Medvedí cesnak umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame ho na menšie kúsky. Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle.
Všetko vložíme do menšieho mixéra, prilejeme olivový olej, prisypeme mandle a osolíme. Rozmixujeme do hladka, ale pesto by malo byť hustejšie.
Vlažné mlieko rozmiešame s cukrom a droždím. Pridáme trochu múky a pripravíme kvások. Potom pridáme vajce, preosiatu múku so soľou, rozpustené maslo a vypracujeme cesto. To necháme kysnúť 80 minút.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou približne 0,5 cm. Po celej ploche rovnomerne potrieme pestom, zrolujeme a utiahneme.
Nožom nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a preložíme ich do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami.
Všetky potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a podávame so zvyšným pestom alebo maslom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre