Domáce sušené paradajky v oleji

Domáce sušené paradajky v oleji

Nie je na škodu, mať v zásobe domáce sušené paradajky v oleji. Majú jednoduchú prípravu a dokážete ich využiť na niekoľko spôsobov. Určite vyskúšajte, ich chuť si môžete prispôsobiť podľa seba a pridať napríklad inú bylinku alebo aj chilli papričku.

Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)

  • 1000 gzrelé mäkké paradajky

  • morská soľ

  • krupicový cukor na posypanie

  • 1 zväzokčerstvá bazalka + na naloženie

  • olivový olej na pokvapkanie + na zaliatie

  • 4 strúčikycesnaku

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Paradajky umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, ochutíme soľou, cukrom a posypeme umytými lístkami bazalky. Pokvapkáme olejom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Potom teplotu znížime na 140 °C a paradajky sušíme 30 minút. Nakoniec znížime teplotu na 100 °C a pokračujeme v sušení ďalších 30 minút.

  2. Potom paradajky vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť. Medzitým olúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame ich na plátky. Paradajky naukladáme do čistých pohárov spoločne s cesnakom, vetvičkami tymiánu a bazalkou.

  3. Sušené paradajky zalejeme olivovým olejom tak, aby boli celé ponorené. Necháme ich odležať približne 3 dni v chladničke. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.