Domáce sušené paradajky v oleji
Nie je na škodu, mať v zásobe domáce sušené paradajky v oleji. Majú jednoduchú prípravu a dokážete ich využiť na niekoľko spôsobov. Určite vyskúšajte, ich chuť si môžete prispôsobiť podľa seba a pridať napríklad inú bylinku alebo aj chilli papričku.
Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)
1000 gzrelé mäkké paradajky
morská soľ
krupicový cukor na posypanie
1 zväzokčerstvá bazalka + na naloženie
olivový olej na pokvapkanie + na zaliatie
4 strúčikycesnaku
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Paradajky umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, ochutíme soľou, cukrom a posypeme umytými lístkami bazalky. Pokvapkáme olejom a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Potom teplotu znížime na 140 °C a paradajky sušíme 30 minút. Nakoniec znížime teplotu na 100 °C a pokračujeme v sušení ďalších 30 minút.
Potom paradajky vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť. Medzitým olúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame ich na plátky. Paradajky naukladáme do čistých pohárov spoločne s cesnakom, vetvičkami tymiánu a bazalkou.
Sušené paradajky zalejeme olivovým olejom tak, aby boli celé ponorené. Necháme ich odležať približne 3 dni v chladničke. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre