Domáce zemiakové gnocchi s fazuľovým ragú

Domáce zemiakové gnocchi s fazuľovým ragú

Vyrobiť domáce zemiakové gnocchi s fazuľovým ragú znamená spojiť jednoduchosť a sofistikovanosť postupu a ingrediencií. Nemusíte sa obávať, nie je to zložité jedlo a výsledok bude chutiť ako z talianskej reštaurácie.

Ingrediencie

  • 500 gzemiaky

  • 150 ghrubá múka

  • 1 ksvajce

  • 1 PLsolamyl

  • soľ

  • 1 kscibuľa

  • 100 gšampiňóny

  • 2 PLrastlinný olej

  • 200 gsterilizovaná červená fazuľa

  • 100 gsušené paradajky

  • 100 gbaby špenát

  • soľ na dochutenie špenátu

  • mleté čierne korenie

  • čerstvý tymián (pár vetvičiek)

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme do mäkka. Necháme ich vychladnúť, potom ich olúpeme a nastrúhame nahrubo do misy. Zmiešame s múkou, vajcom, zemiakovým škrobom a trochou soli.

  2. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého vyvaľkáme užšie valčeky. Nakrájame ich na menšie kúsky a pomocou vidličky do každého urobíme plytké zárezy. Pripravené gnocchi varíme vo vriacej a osolenej vode, pokým nevyplávajú na hladinu.

  3. Cibuľu a šampiňóny očistíme, nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme gnocchi, fazuľu a sušené paradajky. Všetko spoločne krátko orestujeme.

  4. Nakoniec do panvice vmiešame špenát, dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.