Domáce zemiakové gnocchi s fazuľovým ragú
Vyrobiť domáce zemiakové gnocchi s fazuľovým ragú znamená spojiť jednoduchosť a sofistikovanosť postupu a ingrediencií. Nemusíte sa obávať, nie je to zložité jedlo a výsledok bude chutiť ako z talianskej reštaurácie.
Ingrediencie
500 gzemiaky
150 ghrubá múka
1 ksvajce
1 PLsolamyl
soľ
1 kscibuľa
100 gšampiňóny
2 PLrastlinný olej
200 gsterilizovaná červená fazuľa
100 gsušené paradajky
100 gbaby špenát
soľ na dochutenie špenátu
mleté čierne korenie
čerstvý tymián (pár vetvičiek)
Postup
Zemiaky v šupke uvaríme do mäkka. Necháme ich vychladnúť, potom ich olúpeme a nastrúhame nahrubo do misy. Zmiešame s múkou, vajcom, zemiakovým škrobom a trochou soli.
Vypracujeme hladké cesto, z ktorého vyvaľkáme užšie valčeky. Nakrájame ich na menšie kúsky a pomocou vidličky do každého urobíme plytké zárezy. Pripravené gnocchi varíme vo vriacej a osolenej vode, pokým nevyplávajú na hladinu.
Cibuľu a šampiňóny očistíme, nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na oleji. Pridáme gnocchi, fazuľu a sušené paradajky. Všetko spoločne krátko orestujeme.
Nakoniec do panvice vmiešame špenát, dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre