Domáci bagel

Domáci bagel

Domáci bagel je chrumkavé domáce pečivo posypané semienkami, ktoré si môžete naplniť ako len chcete. Či to bude naslano alebo nasladko necháme na vás. Na raňajkovom stole sa budú určite vynímať.

Ingrediencie

  • 7 gsušené droždie

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 500 ghladká múka

  • 1 ČLsoľ

  • olej

  • 1 ksvajce

  • slnečnicové semienka

Postup

  1. Droždie a lyžicu cukru zmiešame so 100 ml vlažnej vody a necháme chvíľu odpočívať. Keď sa vytvorí kvások, prilejeme ešte 200 ml teplej vody a nakoniec pridáme aj múku so soľou. Vypracujeme hladké cesto. Z cesta vytvarujeme guľu, ktorú vložíme do misy vytretej olejom a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. Z vykysnutého cesta vytvarujeme 8 guličiek. Do stredu každej guličky zapichneme varešku a krúživými pohybmi vytvoríme v ceste jamku. Vzniknuté bagely prikryjeme utierkou a necháme približne 30 minút kysnúť.

  3. Vo väčšom širokom hrnci privedieme k varu vodu s lyžicou cukru. Postupne do nej vkladáme bagely a z každej strany ich pol minúty povaríme. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  4. Bagely potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 20 až 25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť. Hotové bagely podávame napríklad naplnené šunkou, syrom, plátkami paradajky a so šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.