Domáci grécky jogurt s ovocím
Vynikajúci je nielen ako zdravé raňajky, ale hodí sa aj do mnohých sladkých či slaných jedál. Domáci grécky jogurt naviac obsahuje dávku bielkovín, vápnika ako aj kultúr, ktoré priaznivo ovplyvňujú trávenie. Skúsite si ho vyrobiť doma podľa nášho receptu?
Ingrediencie
2000 mlčerstvé pasterizované mlieko
3 PLčerstvý jogurt so živými kultúrami
300 gmüsli
400 grôzne ovocie (pomaranč, kiwi, kumkvát, granátové jablko)
Postup
Mlieko zahrejeme na 40 až 45 °C. Pridáme jogurt so živými kultúrami a udržiavame v teple pri 40 °C asi 12 hodín. Potom jogurt nalejeme do sitka s bavlnenou utierkou a necháme asi 120 minút odkvapkávať od prebytočnej tekutiny. Potom jogurt naplníme do sklených pohárikov.
Do pohárikov rozdelíme müsli a naň navrstvíme jogurt. Očistené, olúpané ovocie nakrájame na kúsky a pridáme k jogurtu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre