Domáci hamburger s marinovanou cibuľkou

Domáci hamburger s marinovanou cibuľkou

Pripraviť domáci hamburger s marinovanou cibuľkou je ľahšie, než by ste očakávali. Je výdatný, je vysoký, s mäsovou plackou a chrumkavou slaninou a doplnený o zeleninu i mäkký kúsok hermelínu. Jednoducho spojenie, ktoré nebudete vedieť odmietnuť.

Na marinovanú cibuľku

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 80 mlčervený vínny ocot

  • 5 gsoľ

  • 80 gcukor

Na hambuger

  • 8 PLmajonéza

  • 1 kscitrónová kôra z 1 citróna

  • 1/2 ksčerstvá citrónová šťava ź polovice citróna

  • 4 kshamburgerová žemľa

  • 4 plátkyslanina

  • 800 gmleté hovädzie mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olej

  • 1 ksšalát little gem

  • 100 ghermelín syr

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, nakrájame na tenké kolieska a v miske ich premiešame s octom, soľou a cukrom. Majonézu zmiešame s citrónovou kôrou a šťavou.

  2. Žemle rozpolíme a na plechu s papierom na pečenie ich so slaninou pečieme pri 180 °C asi 5 minút. Z mäsa vytvarujeme guľôčky a ľahko ich medzi dlaňami roztlačíme.

  3. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán, z každej strany asi 2 minúty. Žemle vyberieme z rúry a na plechu pečieme mäso aj so slaninou asi 5 minút.

  4. Nakoniec žemle potrieme majonézou, poukladáme listy šalátu, potom položíme mäso, kúsok hermelínu a marinovanú cibuľku. Prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.