Domáci hamburger s marinovanou cibuľkou
Pripraviť domáci hamburger s marinovanou cibuľkou je ľahšie, než by ste očakávali. Je výdatný, je vysoký, s mäsovou plackou a chrumkavou slaninou a doplnený o zeleninu i mäkký kúsok hermelínu. Jednoducho spojenie, ktoré nebudete vedieť odmietnuť.
Na marinovanú cibuľku
2 ksčervená cibuľa
80 mlčervený vínny ocot
5 gsoľ
80 gcukor
Na hambuger
8 PLmajonéza
1 kscitrónová kôra z 1 citróna
1/2 ksčerstvá citrónová šťava ź polovice citróna
4 kshamburgerová žemľa
4 plátkyslanina
800 gmleté hovädzie mäso
soľ
mleté čierne korenie
olej
1 ksšalát little gem
100 ghermelín syr
Postup
Cibuľu olúpeme, nakrájame na tenké kolieska a v miske ich premiešame s octom, soľou a cukrom. Majonézu zmiešame s citrónovou kôrou a šťavou.
Žemle rozpolíme a na plechu s papierom na pečenie ich so slaninou pečieme pri 180 °C asi 5 minút. Z mäsa vytvarujeme guľôčky a ľahko ich medzi dlaňami roztlačíme.
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán, z každej strany asi 2 minúty. Žemle vyberieme z rúry a na plechu pečieme mäso aj so slaninou asi 5 minút.
Nakoniec žemle potrieme majonézou, poukladáme listy šalátu, potom položíme mäso, kúsok hermelínu a marinovanú cibuľku. Prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre