Domáci turecký med

Domáci turecký med

Už ste niekedy pripravovali domáci turecký med? Ak patríte k nadšencom tejto sladkej a lepkavej dobroty z cukru, medu a glukózy, bude pre vás veľkým lákadlom, vychutnať si domácu verziu. Nezabudnite pridať oriešky a najlepšie bude, keď použijete mix rôznych druhov, ktoré tureckému medu dodajú textúru a vylepšenú chuť. Potešia sa mu nielen deti.

Ingrediencie

  • 200 mlvoda

  • 480 mlkrupicový cukor

  • 100 gglukóza

  • 100 gmed

  • 2 ksbielky

  • 1 štipkasoľ

  • 400 gpražené orechy (mix)

  • rastlinný olej na vymazanie

Postup

  1. Do kastrólika nalejeme asi 200 ml vody. Pridáme cukor a glukózu. Necháme pozvoľna variť bez miešania pri teplote 148 °C. V druhom kastróliku privedieme med k varu a vlejeme ho do uvareného sirupu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha a tenkým pramienkom zalejeme horúci sirup.

  2. Šľaháme asi 3 minúty. Potom ručne vmiešame zmes orechov a preložíme do pekáča s veľkosťou 20x20 cm vystlaného papierom na pečenie, potretý olejom. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote do druhého dňa. Po stuhnutí nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Turecko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.