Domáci turecký med
Už ste niekedy pripravovali domáci turecký med? Ak patríte k nadšencom tejto sladkej a lepkavej dobroty z cukru, medu a glukózy, bude pre vás veľkým lákadlom, vychutnať si domácu verziu. Nezabudnite pridať oriešky a najlepšie bude, keď použijete mix rôznych druhov, ktoré tureckému medu dodajú textúru a vylepšenú chuť. Potešia sa mu nielen deti.
Ingrediencie
200 mlvoda
480 mlkrupicový cukor
100 gglukóza
100 gmed
2 ksbielky
1 štipkasoľ
400 gpražené orechy (mix)
rastlinný olej na vymazanie
Postup
Do kastrólika nalejeme asi 200 ml vody. Pridáme cukor a glukózu. Necháme pozvoľna variť bez miešania pri teplote 148 °C. V druhom kastróliku privedieme med k varu a vlejeme ho do uvareného sirupu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha a tenkým pramienkom zalejeme horúci sirup.
Šľaháme asi 3 minúty. Potom ručne vmiešame zmes orechov a preložíme do pekáča s veľkosťou 20x20 cm vystlaného papierom na pečenie, potretý olejom. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote do druhého dňa. Po stuhnutí nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre