Dukátové buchtičky so zlatým krémom

Dukátové buchtičky so zlatým krémom

Stačí jeden nádych a hneď sa vám vynoria tie najkrajšie spomienky. Dukátové buchtičky so zlatým krémom a jahodami voňajú ako spomienky na detstvo. Doprajte si bohatú vrstvu sladučkého krému s vanilkovou príchuťou.

Ingrediencie

  • 50 gmaslo na vymastenie pekáča a potretie buchtičiek

  • jahody na ozdobenie

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 30 gdroždie

  • 200 mlmlieko

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 ksvajce

  • 1 štipkasoľ

  • 50 gmaslo

Na vanilkový krém

  • 500 mlmlieko

  • 40 gkrupicový cukor

  • 2 PLvanilkový pudingový prášok

  • 1 balenievanilkový cukor

  • rum na dochutenie (môže ale nemusí byť)

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Zalejeme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a necháme asi 15 minút kysnúť. Potom do zmesi zapracujeme zvyšné vlažné mlieko, cukor, vajce, soľ, rozpustené maslo a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.

  2. Vykysnuté cesto nakrájame na malé kúsky, z ktorých tvoríme guľôčky a ukladáme ich do vymazaného pekáčika. Každú guľôčku cesta potrieme rozpusteným maslom, aby sa pri oddeľovaní netrhali. Necháme asi 10 minút kysnúť a potom ich upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť v pekáčiku, následne ich vyklopíme a opatrne oddelíme.

  3. Z mlieka, cukru, vanilkového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania ho mierne vychladíme a potom vmiešame rum.

  4. Buchtičky servírujeme preliate vanilkovým pudingom a podľa chuti pridáme na kúsky nakrájané jahody. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.