Dukátové buchtičky so zlatým krémom
Stačí jeden nádych a hneď sa vám vynoria tie najkrajšie spomienky. Dukátové buchtičky so zlatým krémom a jahodami voňajú ako spomienky na detstvo. Doprajte si bohatú vrstvu sladučkého krému s vanilkovou príchuťou.
Ingrediencie
50 gmaslo na vymastenie pekáča a potretie buchtičiek
jahody na ozdobenie
Na cesto
500 ghladká múka
30 gdroždie
200 mlmlieko
50 gkrupicový cukor
1 ksvajce
1 štipkasoľ
50 gmaslo
Na vanilkový krém
500 mlmlieko
40 gkrupicový cukor
2 PLvanilkový pudingový prášok
1 balenievanilkový cukor
rum na dochutenie (môže ale nemusí byť)
Postup
Do misy preosejeme múku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Zalejeme malým množstvom vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a necháme asi 15 minút kysnúť. Potom do zmesi zapracujeme zvyšné vlažné mlieko, cukor, vajce, soľ, rozpustené maslo a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút.
Vykysnuté cesto nakrájame na malé kúsky, z ktorých tvoríme guľôčky a ukladáme ich do vymazaného pekáčika. Každú guľôčku cesta potrieme rozpusteným maslom, aby sa pri oddeľovaní netrhali. Necháme asi 10 minút kysnúť a potom ich upečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť v pekáčiku, následne ich vyklopíme a opatrne oddelíme.
Z mlieka, cukru, vanilkového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Za stáleho miešania ho mierne vychladíme a potom vmiešame rum.
Buchtičky servírujeme preliate vanilkovým pudingom a podľa chuti pridáme na kúsky nakrájané jahody. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre