Dusené bravčové mäso

Dusené bravčové mäso

Dusené bravčové mäso sa môže popýšiť naozaj lahodnou omáčkou a pokrývkou zo zemiakov a mrkvy. Výsledkom je jemné, mäkké, šťavnaté a neskutočne chutné jedlo.

Ingrediencie

  • 600 gbravčové stehno

  • 2 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • rastlinný olej

  • 100 gšampiňóny

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 vetvičkačerstvý tymián

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 150 mlpomarančový džús

  • 3 ksveľké zemiaky

  • 2 ksveľká mrkva

  • 1 ksjarná cibuľka

Postup

  1. Bravčové stehno nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a orestujeme na oleji do zlatista.

  2. Mäso a väčšie kúsky šampiňónov orestujeme na cibuľovom základe. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, paradajkový pretlak, pomarančový džús a trochu vody.

  3. Pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Medzitým nakrájame zemiaky a mrkvu na plátky a orestujeme ich na masle. Keď je mäso polomäkké, poukladáme na neho zemiaky a mrkvu, varíme ďalších 40 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.