Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso sa môže popýšiť naozaj lahodnou omáčkou a pokrývkou zo zemiakov a mrkvy. Výsledkom je jemné, mäkké, šťavnaté a neskutočne chutné jedlo.
Ingrediencie
600 gbravčové stehno
2 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
rastlinný olej
100 gšampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
1 vetvičkačerstvý tymián
2 PLparadajkový pretlak
150 mlpomarančový džús
3 ksveľké zemiaky
2 ksveľká mrkva
1 ksjarná cibuľka
Postup
Bravčové stehno nakrájame na kocky. Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a orestujeme na oleji do zlatista.
Mäso a väčšie kúsky šampiňónov orestujeme na cibuľovom základe. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, paradajkový pretlak, pomarančový džús a trochu vody.
Pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Medzitým nakrájame zemiaky a mrkvu na plátky a orestujeme ich na masle. Keď je mäso polomäkké, poukladáme na neho zemiaky a mrkvu, varíme ďalších 40 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre