Dvojfarebné linecké koláčiky
Linecké je asi najuniverzálnejšie pečivo, ktoré pripravujeme na Vianoce, ale aj na iné slávnostné príležitosti. Na to, aké je to jednoduché, s ním dokážeme vyčarovať množstvo rôznych druhov koláčikov a ozdobiť ho snáď nekonečnými spôsobmi. Vyskúšajte, aj toto zliepané dvomi druhmi džemov a uvidíte, že si nájde svojich fanúšikov.
Ingrediencie
300 ghladká múka
100 gpráškový cukor
200 gmaslo nakrájané na kocky
2 ksžĺtky
1 štipkacitrónová kôra najemno nastrúhaná
múka na posypanie pracovnej plochy
ríbezľový džem na zlepenie
marhuľový džem na zlepenie
Postup
Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme ho minimálne na 1 hodinu do chladničky.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 4 mm a vykrojíme rôzne tvary. Polovici tvarov vykrojíme stred.
Všetky kúsky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a zlepíme džemom po dva k sebe. Uchovávame na chladnom mieste. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre