Dvojfarebné linecké koláčiky

Dvojfarebné linecké koláčiky

Linecké je asi najuniverzálnejšie pečivo, ktoré pripravujeme na Vianoce, ale aj na iné slávnostné príležitosti. Na to, aké je to jednoduché, s ním dokážeme vyčarovať množstvo rôznych druhov koláčikov a ozdobiť ho snáď nekonečnými spôsobmi. Vyskúšajte, aj toto zliepané dvomi druhmi džemov a uvidíte, že si nájde svojich fanúšikov.

Ingrediencie

  • 300 ghladká múka

  • 100 gpráškový cukor

  • 200 gmaslo nakrájané na kocky

  • 2 ksžĺtky

  • 1 štipkacitrónová kôra najemno nastrúhaná

  • múka na posypanie pracovnej plochy

  • ríbezľový džem na zlepenie

  • marhuľový džem na zlepenie

Postup

  1. Do misy preosejeme múku s cukrom, pridáme zvyšné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme ho minimálne na 1 hodinu do chladničky.

  2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 4 mm a vykrojíme rôzne tvary. Polovici tvarov vykrojíme stred.

  3. Všetky kúsky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a zlepíme džemom po dva k sebe. Uchovávame na chladnom mieste. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Koláče
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.