Farmársky šalát so zemiakmi, vajíčkom a zeleninou

Farmársky šalát so zemiakmi, vajíčkom a zeleninou

Zemiakový šalát môžete pripraviť stokrát a vždy môže byť o niečo odlišný od toho predchádzajúceho. Vyskúšajte však aj niečo celkom nové. Farmársky šalát so zemiakmi, vajíčkom a zeleninou je viac ako bohatou prílohou. Budete tak nasýtený, že na iné jedlo ani nepomyslíte.

Na farmársky šalát

  • 300 gmenšie zemiaky

  • soľ

  • 4 ksvajcia

  • 400 gkuracie prsia s kožou

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČL(lístky) čerstvý tymián

  • 1 PLolej

  • 200 gplátková slanina

  • 1 ksvarený kukuričný klas

  • 200 glistový šalát

  • 100 gcherry paradajky

  • 100 g(struky) varená zelená fazuľka

  • 6 ksreďkvičky

Na zálievku

  • 5 mljablčný ocot

  • 20 mlolivový olej

  • 1 PLhrubozrnná horčica

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo.

  2. Mäso osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom. Na oleji orestujeme z oboch strán tak, aby bolo dobre prepečené.

  3. Slaninu, uvarené zemiaky a kukuricu opečieme, kým nezíska´ju zlatistú farbu. Šalátové listy zmiešame s nakrájanými paradajkami, fazuľkami a nakrájanými reďkvičkami.

  4. Ocot, olej a horčicu zmiešame v miske. Dochutíme soľou s korením. Zálievku vmiešame do šalátu, rozdelíme na porcie a do každej pridáme olúpané, nakrájané vajce, opečenú slaninu, zemiaky, kukuricu a nakrájané kuracie mäso. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.