Farmársky šalát so zemiakmi, vajíčkom a zeleninou
Zemiakový šalát môžete pripraviť stokrát a vždy môže byť o niečo odlišný od toho predchádzajúceho. Vyskúšajte však aj niečo celkom nové. Farmársky šalát so zemiakmi, vajíčkom a zeleninou je viac ako bohatou prílohou. Budete tak nasýtený, že na iné jedlo ani nepomyslíte.
Na farmársky šalát
300 gmenšie zemiaky
soľ
4 ksvajcia
400 gkuracie prsia s kožou
mleté čierne korenie
1 ČL(lístky) čerstvý tymián
1 PLolej
200 gplátková slanina
1 ksvarený kukuričný klas
200 glistový šalát
100 gcherry paradajky
100 g(struky) varená zelená fazuľka
6 ksreďkvičky
Na zálievku
5 mljablčný ocot
20 mlolivový olej
1 PLhrubozrnná horčica
Postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo.
Mäso osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom. Na oleji orestujeme z oboch strán tak, aby bolo dobre prepečené.
Slaninu, uvarené zemiaky a kukuricu opečieme, kým nezíska´ju zlatistú farbu. Šalátové listy zmiešame s nakrájanými paradajkami, fazuľkami a nakrájanými reďkvičkami.
Ocot, olej a horčicu zmiešame v miske. Dochutíme soľou s korením. Zálievku vmiešame do šalátu, rozdelíme na porcie a do každej pridáme olúpané, nakrájané vajce, opečenú slaninu, zemiaky, kukuricu a nakrájané kuracie mäso. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre