Fašiangové srdiečkové šišky s crème fraîche
Tieto srdiečka sú tak chutné, že jeden kúsok vám stačiť nebude. Pripravte si šišky, ktoré nepotrebujú kysnúť. Crème fraîche im dodá ľahkosť a lahodnú chuť.
Ingrediencie
210 ghladká múka
1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
20 gpráškový cukor na posypanie
1 štipkasoľ
3 PLrum
1 ksvajce
200 gcrème fraîche
rastlinný olej na smaženie
Postup
Múku preosejeme s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme soľ, rum, vajce, crème fraîche a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho odležať 30 minút pri izbovej teplote.
Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku ½ centimetra a vykrojíme rôzne veľké srdiečka. Pozvoľna ich smažíme na rozohriatom oleji do zlatista. Po usmažení ich odložíme na papierovú kuchynskú utierku a pred podávaním pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre