Fašiangové srdiečkové šišky s crème fraîche

Fašiangové srdiečkové šišky s crème fraîche

Tieto srdiečka sú tak chutné, že jeden kúsok vám stačiť nebude. Pripravte si šišky, ktoré nepotrebujú kysnúť. Crème fraîche im dodá ľahkosť a lahodnú chuť.

Ingrediencie

  • 210 ghladká múka

  • 1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 20 gpráškový cukor na posypanie

  • 1 štipkasoľ

  • 3 PLrum

  • 1 ksvajce

  • 200 gcrème fraîche

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Múku preosejeme s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme soľ, rum, vajce, crème fraîche a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho odležať 30 minút pri izbovej teplote.

  2. Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku ½ centimetra a vykrojíme rôzne veľké srdiečka. Pozvoľna ich smažíme na rozohriatom oleji do zlatista. Po usmažení ich odložíme na papierovú kuchynskú utierku a pred podávaním pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Dezerty
Slovensko
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.