Fazuľkové strúčiky na smotane

Fazuľkové strúčiky na smotane

Sezóna čerstvej zeleniny sa musí využiť naplno. Pripravte si fazuľkové strúčiky na smotane a potvrdí sa vám staré známe pravidlo, že tie najobyčajnejšie veci chutia aj najlepšie. Budete potrebovať tradičné suroviny, z ktorých vznikne jedlo ako od babičky.

Ingrediencie

  • 60 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1 PL(vrchovato naplnená) hladká múka

  • 300 mlzeleninový vývar

  • 200 mlmlieko

  • soľ

  • cukor

  • ocot

  • 300 gmrazená zelená fazuľka

  • 150 ml30 % smotana na šľahanie

  • 1 hrsťčerstvý kôpor

  • 4 ksnatvrdo uvarené vajcia (k podávaniu)

  • varené zemiaky (k podávaniu)

Postup

  1. V hrnci nahrejeme maslo a speníme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu, prisypeme múku a za stáleho miešania orestujeme do zlatista. Zalejeme vývarom a rozmiešame, prilejeme mlieko do požadovanej hustoty.

  2. Omáčku osolíme, ochutíme cukrom, octom a pridáme fazuľky. Varíme 10 minút. Nakoniec vlejeme smotanu a pridáme nasekaný kôpor. Necháme prejsť varom.

  3. Fazuľky podávame s varenými vajciami a zemiakmi, posypeme nasekaným kôprom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Omáčky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.