Fazuľkové strúčiky na smotane
Sezóna čerstvej zeleniny sa musí využiť naplno. Pripravte si fazuľkové strúčiky na smotane a potvrdí sa vám staré známe pravidlo, že tie najobyčajnejšie veci chutia aj najlepšie. Budete potrebovať tradičné suroviny, z ktorých vznikne jedlo ako od babičky.
Ingrediencie
60 gmaslo
1 kscibuľa
1 PL(vrchovato naplnená) hladká múka
300 mlzeleninový vývar
200 mlmlieko
soľ
cukor
ocot
300 gmrazená zelená fazuľka
150 ml30 % smotana na šľahanie
1 hrsťčerstvý kôpor
4 ksnatvrdo uvarené vajcia (k podávaniu)
varené zemiaky (k podávaniu)
Postup
V hrnci nahrejeme maslo a speníme na ňom na jemno nakrájanú cibuľu, prisypeme múku a za stáleho miešania orestujeme do zlatista. Zalejeme vývarom a rozmiešame, prilejeme mlieko do požadovanej hustoty.
Omáčku osolíme, ochutíme cukrom, octom a pridáme fazuľky. Varíme 10 minút. Nakoniec vlejeme smotanu a pridáme nasekaný kôpor. Necháme prejsť varom.
Fazuľky podávame s varenými vajciami a zemiakmi, posypeme nasekaným kôprom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre