Fazuľová polievka s kyslou smotanou

Fazuľová polievka s kyslou smotanou

Fazuľová polievka s kyslou smotanou vám už po ochutnaní prvej lyžice pripomenie dávno minulé časy z detstva. Ideálna zimná polievka, s perfektnou hustotou a výdatnými ingredienciami zasýti a zahreje telo i dušu. Je to balzam, ktorý vám pomôže prekonať aj nástrahy sychravého počasia. Uvarte si ju čo najskôr, budete ju milovať. Pre milovníkov mäsa máme tiež dobrú správu, v polievke nechýba ani klobáska.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 300 gklobása (obľúbený druh)

  • 2 ksžltá alebo klasická mrkva

  • 1 kschilli papričky

  • 50 mlolej

  • 40 ghladká múka

  • 1000 mlmäsový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie

  • 1 plechovkabiela fazuľa

  • 1 plechovkačervená fazuľa

  • kyslá smotana na dokončenie + k podávaniu

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu, mrkvu a chilli nakrájame na kolieska.

  2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s cesnakom, po 5 minútach prisypeme hladkú múku, spoločne restujeme ďalšie 3 minúty. Zalejeme horúcim vývarom a rozmiešame metličkou. Pridáme klobásu, mrkvu, chilli, osolíme, okoreníme a vsypeme tymián otrhaný od stoniek. Privedieme k varu.

  3. Fazuľu precedíme a pridáme do polievky. Spoločne varíme asi 20 minút. Hotovú polievku podávame ozdobenú tymiánom a s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.