Fazuľová polievka s kyslou smotanou
Fazuľová polievka s kyslou smotanou vám už po ochutnaní prvej lyžice pripomenie dávno minulé časy z detstva. Ideálna zimná polievka, s perfektnou hustotou a výdatnými ingredienciami zasýti a zahreje telo i dušu. Je to balzam, ktorý vám pomôže prekonať aj nástrahy sychravého počasia. Uvarte si ju čo najskôr, budete ju milovať. Pre milovníkov mäsa máme tiež dobrú správu, v polievke nechýba ani klobáska.
Ingrediencie
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
300 gklobása (obľúbený druh)
2 ksžltá alebo klasická mrkva
1 kschilli papričky
50 mlolej
40 ghladká múka
1000 mlmäsový vývar
soľ
mleté čierne korenie
6 vetvičiekčerstvý tymián + na ozdobenie
1 plechovkabiela fazuľa
1 plechovkačervená fazuľa
kyslá smotana na dokončenie + k podávaniu
Postup
Cibuľu s cesnakom olúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu, mrkvu a chilli nakrájame na kolieska.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s cesnakom, po 5 minútach prisypeme hladkú múku, spoločne restujeme ďalšie 3 minúty. Zalejeme horúcim vývarom a rozmiešame metličkou. Pridáme klobásu, mrkvu, chilli, osolíme, okoreníme a vsypeme tymián otrhaný od stoniek. Privedieme k varu.
Fazuľu precedíme a pridáme do polievky. Spoločne varíme asi 20 minút. Hotovú polievku podávame ozdobenú tymiánom a s kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre