Fazuľové guľôčky s mrkvovou kašou a kelovým pestom

Fazuľové guľôčky s mrkvovou kašou a kelovým pestom

Možno sa vám stáva, že niektoré jedlo by ste chceli ochutnať už po prvom pohľade na tanier. Fazuľové guľôčky s mrkvovou kašou a kelovým pestom sú podobným prípadom. Vyzerajú zaujímavo a ich chuť je zvýraznená mnohými koreninami.

Na fazuľové guľôčky

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 3 PLolivový olej na potretie guľôčok

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gkučeravý kel

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 300 gvarená fazuľa

  • 3 PLmleté ľanové semienka

  • 2 PLkečup

  • 1 ČLrímska mletá rasca

  • 50 gslnečnicové semienka

  • 40 gstrúhanka

Na mrkvovú kašu

  • 500 gpečená mrkva

  • 500 gpečené zemiaky

  • 2 PLmajonéza

Na kelové pesto

  • 200 gkučeravý kel listy

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 gopražené slnečnicové semienka

  • olivový olej

  • 1 PLcitrónová šťava

  • 2 PLstrúhaný parmezán

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a necháme zosklovatieť na rozohriatom olej na panvici. Primiešame cesnak nasekaný najemno a krátko ho opečieme. Ďalej pridáme nasekaný kel, osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.

  2. Fazule dáme do misy a rozpučíme vidličkou. Ľanové semienko zmiešame s 3 lyžicami vody, kečupom, rímskou rascou, slnečnicovými semienkami, soľou a korením. Potom všetko primiešame k fazuliam, zamiešame kel a podľa potreby pridáme strúhanku tak, aby bola hmota kompaktná. Necháme 30 minút odležať.

  3. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú potrieme olejom a pečieme pri 200 °C asi 40 minút do zlatista.

  4. Mrkvu a zemiaky nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 150 ml vody a krátko povaríme. Odstavíme z variča, pridáme majonézu, soľ, korenie a rozmixujeme na jemnú kašu.

  5. Listy kelu sparíme a ihneď vložíme do ľadovej vody. Potom ich osušíme a prekrojíme na menšie kúsky. Vložíme do mixéra spolu s cesnakom, semienkami, osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Podľa potreby prilejeme olej, aby vzniklo pesto. To ešte dochutíme citrónovou šťavou a strúhaným syrom. Guľôčky podávame spolu s kašou a pestom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.