Fish and chips
Fish and chips nie je nič iné ako populárne britské jedlo, bez ktorého by sa návšteva ostrovov hádam ani nerátala. Vysmažená ryba a zemiakové hranolčeky v kombinácii s domácou tatárskou omáčkou a avokádovým dipom je to najtypickejšie, čo vám tam ponúknu.
Na dip
1 ksavokádo
limetková šťava z jednej limetky
soľ
mleté čierne korenie
1 PLolivový olej
Na jogurtovú tatarku
300 gbiely jogurt
1/2 ksčervená cibuľa
30 gsterilizované uhorky
4 ksvarené prepeličie vajcia
3 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
Na chipsy
800 gzemiaky
soľ
mleté čierne korenie
4 PLolivový olej
150 ghladká múka (+ múka na obaľovanie)
1 ČLjedlá sóda
soľ
150 mlsvetlé pivo
800 gfilet treska
rastlinný olej na smaženie
Postup
Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a lyžicou vydlabeme do misky. Potom pridáme šťavu z limetky, osolíme a okoreníme. Pridáme olivový olej a rozpučíme vidličkou.
Jogurt dáme do misky. Cibuľu, uhorku a prepeličie vajíčka nakrájame na drobno a pridáme k jogurtu. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a premiešame.
Zemiaky umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké plátky a dáme do misky. Osolíme, okoreníme, premastíme olivovým olejom a premiešame.
Jednotlivé plátky zemiakov ukladáme na plech s nepriľnavým povrchom. Pečieme ich pri 210°C asi 15 minút dozlatista.
Múku preosejeme s jedlou sódou do misky a osolíme. Potom prilejeme pivo a metličkou premiešame. Rybu osolíme, obalíme v hladkej múke a namočíme do cestíčka.
Na rozpálenom oleji smažíme obalenú rybu z každej strany asi 3 minúty. Potom dáme odkvapkať na papierový obrúsok. Hotovú rybu podávame spoločne so zemiakmi a dipmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre