Fit pizza

Fit pizza

Svetovo obľúbená pochúťka sa dá pripraviť aj v zdravšej verzii. Nepočítajte kalórie, fit pizza je plná zeleniny a neodolateľne vonia. Neveríte? Vyskúšajte!

Na paradajkové sugo

  • 1 plechovkalúpané paradajky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • olivový olej

Na cesto

  • 250 mlbielka (asi 6-7 bielkov)

  • 40 ghladká múka

  • soľ

  • 2 strúčikycesnaku

  • oregano

Na dokončenie

  • paprika

  • šampiňóny

  • paradajky

  • odtučnená mozarella

  • vajce

  • rukola

Postup

  1. Paradajky rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú bazalku a podľa potreby olivový olej.

  2. Bielky rozmiešame s múkou do hladka. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak a oregano. Necháme krátko odstáť, aby spadla vzniknutá pena. Potom opäť zľahka premiešame.

  3. Polovicu cesta vylejeme na nahriatu panvicu s olejom a opekáme na miernom ohni asi 5 minút z každej strany, zakryté pokrievkou. Pri otáčaní pizzu potrieme trochou oleja. Hotové cesto prenesieme na papier na pečenie a rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú polovicu cesta.

  4. Pripravené cestá potrieme sugom, uložíme nakrájanú zeleninu, plátky mozzarelly, pridáme rozbité vajíčka a pečieme pri 220 °C asi 10 minút do zlatista. Hotovú pizzu ozdobíme rukolou, čerstvou bazalkou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.