Fit pizza
Svetovo obľúbená pochúťka sa dá pripraviť aj v zdravšej verzii. Nepočítajte kalórie, fit pizza je plná zeleniny a neodolateľne vonia. Neveríte? Vyskúšajte!
Na paradajkové sugo
1 plechovkalúpané paradajky
soľ
mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvá bazalka
olivový olej
Na cesto
250 mlbielky (asi 6-7 bielkov)
40 ghladká múka
soľ
2 strúčikycesnaku
oregano
Na dokončenie
paprika
šampiňóny
paradajky
odtučnená syr mozzarella
vajce
rukola
Postup
Paradajky rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú bazalku a podľa potreby olivový olej.
Bielky rozmiešame s múkou do hladka. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak a oregano. Necháme krátko odstáť, aby spadla vzniknutá pena. Potom opäť zľahka premiešame.
Polovicu cesta vylejeme na nahriatu panvicu s olejom a opekáme na miernom ohni asi 5 minút z každej strany, zakryté pokrievkou. Pri otáčaní pizzu potrieme trochou oleja. Hotové cesto prenesieme na papier na pečenie a rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú polovicu cesta.
Pripravené cestá potrieme sugom, uložíme nakrájanú zeleninu, plátky mozzarelly, pridáme rozbité vajíčka a pečieme pri 220 °C asi 10 minút do zlatista. Hotovú pizzu ozdobíme rukolou, čerstvou bazalkou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre