Fit pizza s ovsenými vločkami

Fit pizza s ovsenými vločkami

Čo robiť, keď si strážite líniu, ale neviete sa zbaviť chuti na skvelú pizzu? Riešením je fit pizza s ovsenými vločkami. Vločky teda použijete do cesta namiesto múky, a pridaný tvaroh či jogurt mu zasa dodajú množstvo proteínov. Bez paradajkovej omáčky by to nebolo ona, a tak si ju pripravte z pretlaku a ochuťte cesnakom a bazalkou. Uvidíte, že chutí vynikajúco, ale je o poznanie zdravšia.

Ingrediencie

  • 250 gjemný tvaroh

  • 100 gjemné ovsené vločky

  • 3 PLbiely jogurt

  • 1 ČLolivový olej

  • 1/4 ČLsoľ

  • 100 gparadajkový pretlak

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ČLčerstvá alebo sušená bazalka

  • 80 gkvalitná šunka

  • 150 gčerstvé šampiňóny

  • 70 gčerstvý syr mozzarella (natrhaný)

  • 40 gkukurica

  • 1 strúčikcesnaku

Postup

  1. V mise zmiešame tvaroh, vločky, jogurt, olivový olej a soľ.

  2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou rúk potretých olejom ho roztiahneme tak, aby malo výšku asi 0,5 cm. Pečieme ho v predhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.

  3. Medzitým zmiešame pretlak, 3 lyžice vody, prelisovaný cesnak a bazalku. Po 15 minútach pizzu vyberieme z rúry a potrieme ju paradajkovou omáčkou.

  4. Na povrch poukladáme plátky šunky, na plátky nakrájané huby, syr, kukuricu a plátky cesnaku. Pečieme pri 220 °C ďalších 15 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Zdravé recepty
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.