Fit pizza s ovsenými vločkami
Čo robiť, keď si strážite líniu, ale neviete sa zbaviť chuti na skvelú pizzu? Riešením je fit pizza s ovsenými vločkami. Vločky teda použijete do cesta namiesto múky, a pridaný tvaroh či jogurt mu zasa dodajú množstvo proteínov. Bez paradajkovej omáčky by to nebolo ona, a tak si ju pripravte z pretlaku a ochuťte cesnakom a bazalkou. Uvidíte, že chutí vynikajúco, ale je o poznanie zdravšia.
Ingrediencie
250 gjemný tvaroh
100 gjemné ovsené vločky
3 PLbiely jogurt
1 ČLolivový olej
1/4 ČLsoľ
100 gparadajkový pretlak
1 strúčikcesnaku
1 ČLčerstvá alebo sušená bazalka
80 gkvalitná šunka
150 gčerstvé šampiňóny
70 gčerstvý syr mozzarella (natrhaný)
40 gkukurica
1 strúčikcesnaku
Postup
V mise zmiešame tvaroh, vločky, jogurt, olivový olej a soľ.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomocou rúk potretých olejom ho roztiahneme tak, aby malo výšku asi 0,5 cm. Pečieme ho v predhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút.
Medzitým zmiešame pretlak, 3 lyžice vody, prelisovaný cesnak a bazalku. Po 15 minútach pizzu vyberieme z rúry a potrieme ju paradajkovou omáčkou.
Na povrch poukladáme plátky šunky, na plátky nakrájané huby, syr, kukuricu a plátky cesnaku. Pečieme pri 220 °C ďalších 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre