Fliačky s kyslou kapustou a hubami

Fliačky s kyslou kapustou a hubami

Fliačky s kyslou kapustou a hubami sú tradičným slovenským jedlom, ktoré poznajú celé generácie. Huby sú síce menšou inováciou v tomto recepte, ale dodajú mu neopakovateľnú chuť. Skúste, ako vám zachutí naša vylepšená verzia.

Ingrediencie

  • 500 gbiela kyslá kapusta

  • soľ

  • 150 gčervená paprika

  • 300 gčerstvé lesné huby

  • olivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLmaslo

  • mletá červená sladká paprika

  • mleté čierne korenie

  • sušená bazalka

  • 300 gcestoviny fliačky

  • olivy k podávaniu

Postup

  1. Kapustu nakrájame, dáme ju do hrnca, osolíme a podusíme do mäkka. Papriku očistíme a nakrájame na kocky.

  2. Huby nakrájame na kúsky, opečieme ich na olivovom oleji, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.

  3. Cibuľu nakrájame na osminky a spolu s paprikou opečieme na masle. Pridáme nakrájanú kapustu a dusíme asi 5 minút pod pokrievkou. Pridáme huby a dusíme ďalších 5 minút. Dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a bazalkou.

  4. Fliačky uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a premiešame s kapustou, hubami a paprikou. Ozdobíme lístkami bazalky, pridáme olivy a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.