Fliačky s kyslou kapustou a hubami
Fliačky s kyslou kapustou a hubami sú tradičným slovenským jedlom, ktoré poznajú celé generácie. Huby sú síce menšou inováciou v tomto recepte, ale dodajú mu neopakovateľnú chuť. Skúste, ako vám zachutí naša vylepšená verzia.
Ingrediencie
500 gbiela kyslá kapusta
soľ
150 gčervená paprika
300 gčerstvé lesné huby
olivový olej
1 kscibuľa
2 PLmaslo
mletá červená sladká paprika
mleté čierne korenie
sušená bazalka
300 gcestoviny fliačky
olivy k podávaniu
Postup
Kapustu nakrájame, dáme ju do hrnca, osolíme a podusíme do mäkka. Papriku očistíme a nakrájame na kocky.
Huby nakrájame na kúsky, opečieme ich na olivovom oleji, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
Cibuľu nakrájame na osminky a spolu s paprikou opečieme na masle. Pridáme nakrájanú kapustu a dusíme asi 5 minút pod pokrievkou. Pridáme huby a dusíme ďalších 5 minút. Dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a bazalkou.
Fliačky uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a premiešame s kapustou, hubami a paprikou. Ozdobíme lístkami bazalky, pridáme olivy a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre