Francúzska cibulačka z červenej cibule

Francúzska cibulačka z červenej cibule

Keď dostanete chuť na skutočne sýtu polievku s intenzívnymi chuťami, pripravte si francúzsku cibulačku z červenej cibule. Je to trochu netradičné, že na jej prípravu použijete červenú cibuľu. Výsledok však bude farebne tmavší a aj chuťovo sladší. Jednoducho si ju uvarte, potom zapečte a nakoniec aj zjedzte.

Na polievku

  • 120 gmaslo

  • 8 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 PLtrstinový cukor

  • 1 PLčerstvý tymián (lístky)

  • 6 ksčerstvá šalvia (lístky)

  • 200 mlsuché biele víno

  • 1 lzeleninový vývar

  • 2 ksbobkový list

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na zapečený chlieb

  • 1/2 ksfrancúzska bageta

  • 150 gsyr Gruyère alebo Comté

Na dokončenie

  • čerstvý tymián (lístky)

  • čerstvá šalvia (lístky)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci necháme rozpustiť maslo. Cibuľu nakrájame na polovičné kolieska a 10 minút restujeme na masle. Cesnak prelisujeme na jemno, pridáme spolu s trstinovým cukrom k cibuli a ďalších 10 minút restujeme, aby sa cibuľa skaramelizovala a zhnedla.

  2. Ku skaramelizovanej cibuli pridáme bylinky a zajeme ju vínom. Po chvíľke pridáme vývar a bobkové listy a privedieme k varu. Necháme asi 10 minút prevárať. Dochutíme soľou a korením a polievku servírujeme do jednotlivých zapekacích misiek.

  3. Bagetu nakrájame na plátky a opečieme ju v hriankovači vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 5 až 10 minút. Opečené pečivo položíme na polievku, posypeme nastrúhaným syrom a dáme znovu zapiecť do rúry pri 200 °C asi na 10 minút.

  4. Po zapečení polievku ozdobíme čerstvými lístkami tymiánu a šalvie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Francúzsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.