Francúzsky jablkový koláč
Francúzske dezerty sú svetovoznáme. Vyskúšajte jablkový koláč inšpirovaný majstrami cukrármi a premeňte svoju kuchyňu na kráľovstvo sladkého a voňavého pečenia. Tento koláč je šťavnatý a najlepšie chutí v dobrej spoločnosti.
Ingrediencie
- maslo na vymazanie formy 
- hrubá múka na vysypanie formy 
- 600 gjablko 
- 190 gkrupicový cukor 
- 5 ČLrum 
- 1 ČLcitrónová šťava 
- 3 ksvajcia 
- 1 ČLvanilkový extrakt 
- 125 gpolohrubá múka 
- 7 gkypriaci prášok do pečiva 
- 1 štipkasoľ 
- 170 groztopené maslo 
- pistácie na dokončenie 
- kyslá smotana na dokončenie 
Postup
- Koláčovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, premiešame s 2 lyžicami cukru, 3 lyžičkami rumu a citrónovou šťavou. Necháme 15 minút odstáť a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C do zmäknutia, necháme vychladnúť. 
- Teplotu rúry znížime na 180 °C. V miske vyšľaháme vajcia so zvyšným cukrom a extraktom do peny. Zašľaháme zvyšok rumu. 
- V inej miske premiešame sypké ingrediencie, ktoré striedavo s maslom zapracujeme k vaječnej zmesi. Nakoniec vmiešame približne ½ upečených jablčných plátkov a zmes nalejeme do pripravenej formy. Poukladáme zvyšné plátky jabĺk a pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke a môžeme posypať pistáciami. Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť! 
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre