Francúzsky jablkový koláč

Francúzsky jablkový koláč

Francúzske dezerty sú svetovoznáme. Vyskúšajte jablkový koláč inšpirovaný majstrami cukrármi a premeňte svoju kuchyňu na kráľovstvo sladkého a voňavého pečenia. Tento koláč je šťavnatý a najlepšie chutí v dobrej spoločnosti.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • hrubá múka na vysypanie formy

  • 600 gjablko

  • 190 gkrupicový cukor

  • 5 ČLrum

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • 3 ksvajcia

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 125 gpolohrubá múka

  • 7 gkypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

  • 170 groztopené maslo

  • pistácie na dokončenie

  • kyslá smotana na dokončenie

Postup

  1. Koláčovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, premiešame s 2 lyžicami cukru, 3 lyžičkami rumu a citrónovou šťavou. Necháme 15 minút odstáť a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C do zmäknutia, necháme vychladnúť.

  2. Teplotu rúry znížime na 180 °C. V miske vyšľaháme vajcia so zvyšným cukrom a extraktom do peny. Zašľaháme zvyšok rumu.

  3. V inej miske premiešame sypké ingrediencie, ktoré striedavo s maslom zapracujeme k vaječnej zmesi. Nakoniec vmiešame približne ½ upečených jablčných plátkov a zmes nalejeme do pripravenej formy. Poukladáme zvyšné plátky jabĺk a pečieme v predhriatej rúre približne 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke a môžeme posypať pistáciami. Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Francúzsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.