Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka

Keď máte obľúbenú polievku, je vám jedno, aký má vlastne názov. Frankfurtská polievka sa s prehľadom zaraďuje medzi tie husté, výdatné a také, ktoré môžu byť pokojne aj samostatným jedlom. Možno to pre mnohých bude trochu nostalgia zaspomínať si na jej chuť, ale určite si vyskúšajte uvariť náš recept, ktorý vyniká jednoduchosťou a rýchlosťou.

Ingrediencie

  • 3 kspárky

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLbravčová masť alebo olej

  • celá rasca

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 2 PLhladká múka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 4 kszemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 mlmlieko

  • 100 ml12 % smotana na varenie

  • čerstvý ligurček podľa chuti

  • čerstvá petržlenová vňať podľa chuti

Postup

  1. Párky nakrájame na kolieska, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Potom ju opečieme na masti alebo na oleji, pridáme párky, rascu a všetko orestujeme.

  2. Pripravenú zmes odstavíme z platne, posypeme paprikou, múkou a premiešame. Vrátime späť na platňu, zalejeme vývarom, dôkladne rozmiešame a asi 10 minút povaríme.

  3. Do polievky pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia zemiakov.

  4. Nakoniec prilejeme mlieko so smotanou a varíme asi 2 minúty. Dochutíme soľou, korením, ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Nemecko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.