Frankfurtská polievka
Keď máte obľúbenú polievku, je vám jedno, aký má vlastne názov. Frankfurtská polievka sa s prehľadom zaraďuje medzi tie husté, výdatné a také, ktoré môžu byť pokojne aj samostatným jedlom. Možno to pre mnohých bude trochu nostalgia zaspomínať si na jej chuť, ale určite si vyskúšajte uvariť náš recept, ktorý vyniká jednoduchosťou a rýchlosťou.
Ingrediencie
3 kspárky
1 kscibuľa
2 PLbravčová masť alebo olej
celá rasca
1 PLmletá červená sladká paprika
2 PLhladká múka
1000 mlzeleninový vývar
4 kszemiaky
soľ
mleté čierne korenie
100 mlmlieko
100 ml12 % smotana na varenie
čerstvý ligurček podľa chuti
čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
Postup
Párky nakrájame na kolieska, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Potom ju opečieme na masti alebo na oleji, pridáme párky, rascu a všetko orestujeme.
Pripravenú zmes odstavíme z platne, posypeme paprikou, múkou a premiešame. Vrátime späť na platňu, zalejeme vývarom, dôkladne rozmiešame a asi 10 minút povaríme.
Do polievky pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia zemiakov.
Nakoniec prilejeme mlieko so smotanou a varíme asi 2 minúty. Dochutíme soľou, korením, ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre