Galetky s paradajkami a cuketou

Galetky s paradajkami a cuketou

K výrobe galetiek s paradajkami a cuketou budete potrebovať kysnuté cesto a ľahký krém z ricotty. Výsledkom budú malé slané koláčiky, ktoré sa podobajú na pizzu. Galetky sú známe jednoducho prípravou, určite ich preto vyskúšajte. Veď nemusia byť známe iba sladkými a ovocnými verziami.

Na cesto

  • 500 ghladká múka + na posypanie pracovnej plochy

  • 3 gsušené droždie

  • 3 PLolivový olej

  • 250 mlvlažná voda

  • 1 štipkasoľ

Na náplň

  • 100 gcherry paradajky

  • 100 gcuketa

  • 100 gricotta

  • 50 gnastrúhaný parmezán

  • 3 strúčikycesnaku

  • čerstvý tymián

  • rukola na ozdobenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

Postup

  1. Múku nasypeme do misy, pridáme droždie, olivový olej, vodu a osolíme. Dobre prepracujeme na hladké cesto a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme kolieska s priemerom asi 10 cm. Potom ich preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. Paradajky a cuketu nakrájame na plátky. Ricottu v miske zmiešame so strúhaným parmezánom, prelisovaným cesnakom a lístkami tymiánu. Zmesou potrieme stred galetiek a striedavo ukladáme cuketu a paradajky.

  3. Okraje cesta necháme voľné a prehneme ich do stredu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a podávame ozdobené rukolou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.