Galetky s paradajkami a cuketou
K výrobe galetiek s paradajkami a cuketou budete potrebovať kysnuté cesto a ľahký krém z ricotty. Výsledkom budú malé slané koláčiky, ktoré sa podobajú na pizzu. Galetky sú známe jednoducho prípravou, určite ich preto vyskúšajte. Veď nemusia byť známe iba sladkými a ovocnými verziami.
Na cesto
500 ghladká múka + na posypanie pracovnej plochy
3 gsušené droždie
3 PLolivový olej
250 mlvlažná voda
1 štipkasoľ
Na náplň
100 gcherry paradajky
100 gcuketa
100 gricotta
50 gnastrúhaný parmezán
3 strúčikycesnaku
čerstvý tymián
rukola na ozdobenie
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Postup
Múku nasypeme do misy, pridáme droždie, olivový olej, vodu a osolíme. Dobre prepracujeme na hladké cesto a necháme v teple kysnúť asi 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 mm. Pomocou vykrajovačky vykrojíme kolieska s priemerom asi 10 cm. Potom ich preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Paradajky a cuketu nakrájame na plátky. Ricottu v miske zmiešame so strúhaným parmezánom, prelisovaným cesnakom a lístkami tymiánu. Zmesou potrieme stred galetiek a striedavo ukladáme cuketu a paradajky.
Okraje cesta necháme voľné a prehneme ich do stredu. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť a podávame ozdobené rukolou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre