Gaštanový koláč s bezé

Gaštanový koláč s bezé

Na niektorých receptoch jednoducho netreba meniť vôbec nič. Gaštanový koláč s bezé k nim patrí tiež. Kakaové cesto, gaštanový krém a snehové pusinky sú zárukou toho, že rozvoniate domov príjemnou vôňou, ktorá dokonale stelesňuje jesenné obdobie.

Na kakaové cesto

  • 180 ghladká múka

  • 60 gpráškový cukor

  • 20 gkakao

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gmaslo

  • 2 ksžĺtky

  • 50 gpráškový cukor

  • 2 ksvajcia

Na gaštanovú náplň

  • 200 ggaštanové pyré

  • 100 mlkyslá smotana

  • 1 štipkamletý muškátový oriešok

Na snehové bezé

  • 2 ksbielky

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 ČLcitrónová šťava

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme vanilkový cukor, na kúsky nakrájané maslo, žĺtky a vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chlade asi hodinu odležať.

  2. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Na cesto položíme alobal a nasypeme fazuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Koláč vyberieme a odstránime alobal s fazuľami.

  3. Gaštanové pyré zmiešame s cukrom, vajcom, smotanou a muškátovým orieškom. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Koláč dopekáme pri 160 °C asi 40 minút. Bielky vyšľaháme s cukrom a šťavou na pevný sneh. Naplníme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a nastriekame po obvode koláče v dvoch radách. Krátko zapečieme v rúre pri 250 °C. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Zákusky
Dezerty
Koláče
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.