Gaštanový koláč s bezé
Na niektorých receptoch jednoducho netreba meniť vôbec nič. Gaštanový koláč s bezé k nim patrí tiež. Kakaové cesto, gaštanový krém a snehové pusinky sú zárukou toho, že rozvoniate domov príjemnou vôňou, ktorá dokonale stelesňuje jesenné obdobie.
Na kakaové cesto
180 ghladká múka
60 gpráškový cukor
20 gkakao
1 balenievanilkový cukor
100 gmaslo
2 ksžĺtky
50 gpráškový cukor
2 ksvajcia
Na gaštanovú náplň
200 ggaštanové pyré
100 mlkyslá smotana
1 štipkamletý muškátový oriešok
Na snehové bezé
2 ksbielky
60 gkrupicový cukor
1 ČLcitrónová šťava
Postup
Múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme vanilkový cukor, na kúsky nakrájané maslo, žĺtky a vypracujeme pevné cesto, ktoré necháme v chlade asi hodinu odležať.
Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Na cesto položíme alobal a nasypeme fazuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Koláč vyberieme a odstránime alobal s fazuľami.
Gaštanové pyré zmiešame s cukrom, vajcom, smotanou a muškátovým orieškom. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Koláč dopekáme pri 160 °C asi 40 minút. Bielky vyšľaháme s cukrom a šťavou na pevný sneh. Naplníme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a nastriekame po obvode koláče v dvoch radách. Krátko zapečieme v rúre pri 250 °C. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre