Gaštanový pohár so šľahačkou

Gaštanový pohár so šľahačkou

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa nevedia dočkať jesene, aby si vychutnali gaštanové dobroty, máme pre vás tip na ideálne sladké pokušenie. Gaštanový pohár so šľahačkou je sladkosť, na ktorú už po prvom ochutnaní nedáte dopustiť. A verte nám, že príprava vlastného gaštanového pyré sa vám určite vyplatí. Aj keď to trvá dlhšie, jeho skvelá chuť vám vynahradí stratený čas.

Ingrediencie

  • 400 gjedlé gaštany

  • 600 mlmlieko

  • 50 gkrupicový cukor

  • 100 mlmaslo

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 40 mlrum

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 100 glieskové orechy

  • 50 gčokoládové hoblinky

Postup

  1. Gaštany narežeme pomocou noža a vložíme ich na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme ich a nakrájame na kúsky.

  2. Do hrnca dáme mlieko, privedieme ho k varu a pridáme gaštany. Na miernom ohni necháme povariť do zmäknutia. Pred koncom varu vmiešame cukor. Prevaríme a necháme vychladnúť. Potom gaštany rozmixujeme do hladka.

  3. Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a rumom a pridáme gaštanové pyré. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Oriešky nasekáme na hrubo. Do polovice poháre naplníme gaštanovým pyré, posypeme časťou orieškov a čokolády. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame navrch pohárov. Ozdobíme zvyšnými orieškami a čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.