Gin Tonic cake

Gin Tonic cake

V hlavnej úlohe koláča s názvom Gin Tonic Cake budú presne tieto dve tekutiny. Tie sa postarajú nielen o jedinečnú chuť, ale aj vláčnosť koláča. Jednoducho nimi korpus polejte, pridajte polevu z cukru a limetkovej šťavy a ozdobte čerstvým rozmarínom. Toto výnimočné chuťové spojenie si skvele vychutnáte napríklad s ľadovým citrusovým čajom alebo ľahkým alkoholickým miešaným drinkom.

Na cesto

  • 100 gmaslo

  • 100 gkrupicový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 50 gjogurt

  • 110 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 4 vetvičkyčerstvý rozmarín

  • 1 kslimetková kôra a šťava z 1 limetky

  • 100 mltonic

  • 30 mlgin

Na polevu

  • 100 gpráškový cukor

  • limetková šťava podľa chuti a potreby

  • čerstvý rozmarín na ozdobenie

  • limetka plátky na ozdobenie

  • hrubozrnný cukor na posypanie

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Postupne pridáme vajcia a jogurt izbovej teploty. Na záver zapracujeme múku s kypriacim práškom, na jemno nasekaný rozmarín, kôru a šťavu z limetky.

  2. Cesto nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 45 minút. Teplý chlebíček prelejeme zmesou toniku s ginom a necháme vychladnúť.

  3. Práškový cukor zmiešame s limetkovou šťavou a nalejeme na povrch chlebíčka. Ozdobíme limetkou, rozmarínom a cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.