Gin Tonic cake
V hlavnej úlohe koláča s názvom Gin Tonic Cake budú presne tieto dve tekutiny. Tie sa postarajú nielen o jedinečnú chuť, ale aj vláčnosť koláča. Jednoducho nimi korpus polejte, pridajte polevu z cukru a limetkovej šťavy a ozdobte čerstvým rozmarínom. Toto výnimočné chuťové spojenie si skvele vychutnáte napríklad s ľadovým citrusovým čajom alebo ľahkým alkoholickým miešaným drinkom.
Na cesto
100 gmaslo
100 gkrupicový cukor
2 ksvajcia
50 gjogurt
110 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
4 vetvičkyčerstvý rozmarín
1 kslimetková kôra a šťava z 1 limetky
100 mltonic
30 mlgin
Na polevu
100 gpráškový cukor
limetková šťava podľa chuti a potreby
čerstvý rozmarín na ozdobenie
limetka plátky na ozdobenie
hrubozrnný cukor na posypanie
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Postupne pridáme vajcia a jogurt izbovej teploty. Na záver zapracujeme múku s kypriacim práškom, na jemno nasekaný rozmarín, kôru a šťavu z limetky.
Cesto nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C asi 45 minút. Teplý chlebíček prelejeme zmesou toniku s ginom a necháme vychladnúť.
Práškový cukor zmiešame s limetkovou šťavou a nalejeme na povrch chlebíčka. Ozdobíme limetkou, rozmarínom a cukrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre