Gnocchi s klobásou, paradajkami a cuketou
Stačí zopár kvalitných surovín a niekoľko minút času a vznikne chutný obed alebo večera pre celú rodinu. Gnocchi s klobásou, paradajkami a cuketou si môžete uľahčiť kúpou hotových kúskov cesta a sú správnou voľbou, ak potrebujete jedlo pripraviť naozaj rýchlo. A potom sa už môžete pustiť do ladenia chutí z farebnej palety zeleniny a kúskov talianskej klobásky salsiccia.
Ingrediencie
1 baleniegnocchi
soľ
1 PLextra panenský olivový olej
225 gtalianska klobása salsiccia
1 ksveľká alebo 2 ks malá cuketa (cca 340 g)
300 gcherry paradajky (farebná zmes)
100 gpesto
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvá bazalka (lístky na posypanie)
Postup
Vo veľkej hlbokej panvici uvaríme gnocchi v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Potom ich vyberieme do misky, odložíme si zvlášť asi hrnček vody z varenia, zvyšnú vodu vylejeme.
Panvicu utrieme do čista a do sucha, rozohrejeme ju na strednom ohni. Vlejeme olej, potom pridáme klobásu nakrájanú na kúsky a opekáme, pokým nezačne hnednúť, asi 3 až 4 minúty.
Pridáme cuketu nakrájanú na 1,5 cm kocky a za občasného miešania restujeme, pokým nezačne hnednúť, asi 3 až 4 minúty. Primiešame pokrájané paradajky, osolíme a okoreníme, prehrievame, pokým nezačne púšťať šťavu, 3 až 5 minút.
Do panvice pridáme gnocchi a premiešame ich, aby sa obalili. Podľa potreby prilievame odloženú vodu, aby vznikla hladká omáčka. Vmiešame pesto, podľa chuti osolíme a okoreníme. Posypeme bazalkou a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre