Gnocchi s klobásou, paradajkami a cuketou

Gnocchi s klobásou, paradajkami a cuketou

Stačí zopár kvalitných surovín a niekoľko minút času a vznikne chutný obed alebo večera pre celú rodinu. Gnocchi s klobásou, paradajkami a cuketou si môžete uľahčiť kúpou hotových kúskov cesta a sú správnou voľbou, ak potrebujete jedlo pripraviť naozaj rýchlo. A potom sa už môžete pustiť do ladenia chutí z farebnej palety zeleniny a kúskov talianskej klobásky salsiccia.

Ingrediencie

  • 1 baleniegnocchi

  • soľ

  • 1 PLextra panenský olivový olej

  • 225 gtalianska klobása salsiccia

  • 1 ksveľká alebo 2 ks malá cuketa (cca 340 g)

  • 300 gcherry paradajky (farebná zmes)

  • 100 gpesto

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • čerstvá bazalka (lístky na posypanie)

Postup

  1. Vo veľkej hlbokej panvici uvaríme gnocchi v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Potom ich vyberieme do misky, odložíme si zvlášť asi hrnček vody z varenia, zvyšnú vodu vylejeme.

  2. Panvicu utrieme do čista a do sucha, rozohrejeme ju na strednom ohni. Vlejeme olej, potom pridáme klobásu nakrájanú na kúsky a opekáme, pokým nezačne hnednúť, asi 3 až 4 minúty.

  3. Pridáme cuketu nakrájanú na 1,5 cm kocky a za občasného miešania restujeme, pokým nezačne hnednúť, asi 3 až 4 minúty. Primiešame pokrájané paradajky, osolíme a okoreníme, prehrievame, pokým nezačne púšťať šťavu, 3 až 5 minút.

  4. Do panvice pridáme gnocchi a premiešame ich, aby sa obalili. Podľa potreby prilievame odloženú vodu, aby vznikla hladká omáčka. Vmiešame pesto, podľa chuti osolíme a okoreníme. Posypeme bazalkou a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.