Gratinovaný kel so syrom a chilli

Gratinovaný kel so syrom a chilli

Krémový kel so zlatistou syrovou krustou je dôkazom, že aj jednoduché suroviny dokážu vytvoriť výnimočné jedlo. Jemná smotanová omáčka s rozmarínom, citrónovou kôrou a chilli dodá kapustovým listom bohatú chuť, ktorú v rúre krásne doplní chrumkavá strúhanková vrstva.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 5 strúčikovcesnaku

  • 500 ml33 % smotana na šľahanie

  • rozmarín

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1000 gkučeravý kel

  • 1 kscitrón

  • chilli vločky podľa chuti

  • 150 gcheddar syr

  • 1 hrsťstrúhanka

  • 1 PLolivový olej

  • 1 kschilli papričky

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na osminky, cesnak rozpučíme a všetko dáme do kastróla spolu so smotanou, rozmarínom, soľou a korením. Spolu varíme 15-20 minút, až kým cibuľa a cesnak nezmäknú.

  2. Medzitým kelové listy zbavíme tvrdších častí, mäkké časti natrháme a umyjeme. Z uvarenej smotanovej zmesi vyberieme rozmarín, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a chilli vločky.

  3. V panvici necháme postupne zmäknúť kapustové listy. Syr nastrúhame nahrubo, strúhanku zmiešame s olejom, soľou a korením.

  4. Do ohňovzdornej panvice alebo inej zapekacej nádoby navrstvíme kel, zalejeme smotanovou omáčkou, posypeme syrom a strúhankou. Pečieme dozlatista pri 180 °C asi 50 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.