Gratinovaný kel so syrom a chilli
Krémový kel so zlatistou syrovou krustou je dôkazom, že aj jednoduché suroviny dokážu vytvoriť výnimočné jedlo. Jemná smotanová omáčka s rozmarínom, citrónovou kôrou a chilli dodá kapustovým listom bohatú chuť, ktorú v rúre krásne doplní chrumkavá strúhanková vrstva.
Ingrediencie
1 kscibuľa
5 strúčikovcesnaku
500 ml33 % smotana na šľahanie
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
1000 gkučeravý kel
1 kscitrón
chilli vločky podľa chuti
150 gcheddar syr
1 hrsťstrúhanka
1 PLolivový olej
1 kschilli papričky
Postup
Cibuľu nakrájame na osminky, cesnak rozpučíme a všetko dáme do kastróla spolu so smotanou, rozmarínom, soľou a korením. Spolu varíme 15-20 minút, až kým cibuľa a cesnak nezmäknú.
Medzitým kelové listy zbavíme tvrdších častí, mäkké časti natrháme a umyjeme. Z uvarenej smotanovej zmesi vyberieme rozmarín, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a chilli vločky.
V panvici necháme postupne zmäknúť kapustové listy. Syr nastrúhame nahrubo, strúhanku zmiešame s olejom, soľou a korením.
Do ohňovzdornej panvice alebo inej zapekacej nádoby navrstvíme kel, zalejeme smotanovou omáčkou, posypeme syrom a strúhankou. Pečieme dozlatista pri 180 °C asi 50 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre