Zdroj: Shutterstock
Grécky šalát s kuracím mäsom
Prineste chuť stredozemia do svojej kuchyne. Zaraďte ho do svojho jedálnička a garantujeme, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie
300 gkuracie prsia
2 strúčikcesnak
soľ
čierne korenie
olivový olej
150 gšalátová uhorka
120 gžltá paprika
150 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
100 gsyr feta
5 ksvetvičiek oregano
80 gvykôstkované čierne olivy
pita chlieb na podávanie
Postup
Kuracie prsia nakrájame na 8 menších kúskov.
Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vložíme do misky, pridáme olivový olej a premiešame.
Zmesou potrieme pripravené mäso, ktoré opečieme na panvici z každej strany asi 5 minút dozlatista, potom mäso v zapekacej mise vložíme dopiecť do rúry na ďalších asi 10 minút.
Medzitým ošúpeme uhorku a papriku zbavíme jadierok.
Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme bokom.
Uhorku nakrájame na kocky, papriku na rezance, umyté paradajky rozpolíme, všetko vložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky oregana, na záver zmes premiešame s čiernymi olivami.
Hotové mäso nakrájame na plátky, premiestnime na tanier, pridáme šalát a posypeme na plátky nakrájanou červenou cibuľkou.
Podávame napríklad s pita chlebom a jogurtovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre