Grécky šalát s kuracím mäsom

Zdroj: Shutterstock

Grécky šalát s kuracím mäsom

Prineste chuť stredozemia do svojej kuchyne. Zaraďte ho do svojho jedálnička a garantujeme, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie

  • 300 gkuracie prsia

  • 2 strúčikcesnak

  • soľ

  • čierne korenie

  • olivový olej

  • 150 gšalátová uhorka

  • 120 gžltá paprika

  • 150 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 100 gsyr feta

  • 5 ksvetvičiek oregano

  • 80 gvykôstkované čierne olivy

  • pita chlieb na podávanie

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na 8 menších kúskov.

  2. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vložíme do misky, pridáme olivový olej a premiešame.

  3. Zmesou potrieme pripravené mäso, ktoré opečieme na panvici z každej strany asi 5 minút dozlatista, potom mäso v zapekacej mise vložíme dopiecť do rúry na ďalších asi 10 minút.

  4. Medzitým ošúpeme uhorku a papriku zbavíme jadierok.

  5. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme bokom.

  6. Uhorku nakrájame na kocky, papriku na rezance, umyté paradajky rozpolíme, všetko vložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky oregana, na záver zmes premiešame s čiernymi olivami.

  7. Hotové mäso nakrájame na plátky, premiestnime na tanier, pridáme šalát a posypeme na plátky nakrájanou červenou cibuľkou.

  8. Podávame napríklad s pita chlebom a jogurtovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Hlavné jedlá
Chuťovky
Večera
Mäsité jedlá
Grilovačka
Zdravé recepty
Grécko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.