Grécky šalát s ryžou
Zeleninový šalát býva často jediné vhodné jedlo počas horúcich letných dní. Keď teploty stúpajú a v kuchyni sa už nedá vydržať pri sporáku, pripravte si ryžový šalát so zeleninou. Bude to trvať iba 15 minút, v prípade, že vám zostala uvarená ryža. Inak, si budete musieť uvariť čerstvú.
Ingrediencie
100 guvarená ryža
250 gcherry paradajky
400 gkonzervovaný cícer
1 ksuhorka
100 gčierne alebo zelené olivy
1 kscitrón
1 PLolivový olej
1 PLoregano
čerstvá mäta alebo kôpor
2 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
rukola k servírovaniu
2 ksjarná cibuľka
100 gsyr feta
Postup
V mise zmiešame ryžu, prepolené paradajky a vodou prepláchnutý cícer. Pridáme na kocky nakrájanú uhorku, olivy a všetko premiešame.
V mise zmiešame nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z citróna. Primiešame olivový olej, nasekané bylinky, drvený cesnak, soľ a korenie.
Zálievku vmiešame do ryžovej zmesi a servírujeme na rukole. Každú porciu doplníme nakrájanou jarnou cibuľkou a syrom feta. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre