Grécky šalát s ryžou

Grécky šalát s ryžou

Zeleninový šalát býva často jediné vhodné jedlo počas horúcich letných dní. Keď teploty stúpajú a v kuchyni sa už nedá vydržať pri sporáku, pripravte si ryžový šalát so zeleninou. Bude to trvať iba 15 minút, v prípade, že vám zostala uvarená ryža. Inak, si budete musieť uvariť čerstvú.

Ingrediencie

  • 100 guvarená ryža

  • 250 gcherry paradajky

  • 400 gkonzervovaný cícer

  • 1 ksuhorka

  • 100 gčierne alebo zelené olivy

  • 1 kscitrón

  • 1 PLolivový olej

  • 1 PLoregano

  • čerstvá mäta alebo kôpor

  • 2 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • rukola k servírovaniu

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 100 gsyr feta

Postup

  1. V mise zmiešame ryžu, prepolené paradajky a vodou prepláchnutý cícer. Pridáme na kocky nakrájanú uhorku, olivy a všetko premiešame.

  2. V mise zmiešame nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu z citróna. Primiešame olivový olej, nasekané bylinky, drvený cesnak, soľ a korenie.

  3. Zálievku vmiešame do ryžovej zmesi a servírujeme na rukole. Každú porciu doplníme nakrájanou jarnou cibuľkou a syrom feta. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Grécko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.