Grilovaná morská ryba so špenátovými zemiakmi
Máte chuť na ľahký a zdravý obed, ale nenapadá vás konkrétne jedlo? Ryby sú vždy vhodnou voľbou. Napríklad grilovaná morská ryba so špenátovými zemiakmi je lahodná, šťavnatá a nič na recepte ani nemusíte meniť, pretože je perfektný. Ochutnajte a uvidíte sami.
Na grilované ryby
4 ksmorské ryby (makrela, parmica sivá, morský vlk alebo iný druh morskej ryby)
1 vetvičkarozmarín
5 PLolivový olej
1citrónová šťava z 1 citróna
1 PLtrstinový cukor
1 kschilli papričky
2 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
1 kscibuľa
1 kslimetka
200 gcherry paradajky
Na prílohu
500 gzemiaky uvarené v šupke
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
150 glistový špenát
Postup
Ryby očistíme a prípadne zbavíme šupín a žiabrí. Umyjeme ich studenou vodou a osušíme. Do boku rýb urobíme zopár zárezov a do každého dáme kúsok rozmarínu.
V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, cukor, najemno nakrájanú chilli papričku, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a korením. Premiešame, aby vznikla hustá emulzia.
Ryby dáme do misky a dôkladne ich potrieme pripravenou emulziou. Necháme ich v chladničke marinovať asi 1 až 2 hodiny.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kúsky. Limetku umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme.
Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme kúsky cibule. Na cibuľu umiestnime ryby a obložíme ich paradajkami a plátkami limetky. Zľahka pokvapkáme zvyšnou marinádou a ryby grilujeme asi 15 až 20 minút.
Olúpané zemiaky nakrájame na kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu s cesnakom osmažíme, pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme a opečieme. Nakoniec do zemiakov vmiešame listy špenátu a krátko orestujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre